Toplu Taşıma Ücretleri Artacak: Esnafın Kaybedecek Gücü Kalmadı

Toplu Taşıma Ücretleri Artacak: Esnafın Kaybedecek Gücü Kalmadı
Malatya'da toplu taşıma ücretlerindeki artış bayram sonrası bekleniyor; en düşük ücret 15 TL olmalı, esnafın daha fazla kaybedecek gücü kalmadı.

Malatya Minibüs ve Genel Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya'da artan ulaşım talebine yönelik olarak bir konuşma yaptı. İnce, son zammın Temmuz 2023'te gerçekleştiğini belirtti. Deprem riskine rağmen Elazığ'da öğrenciler için 12 TL, diğer yolcular için ise 15 TL gibi yüksek ücretlerin uygulandığını ifade ederek, “Yılbaşından önce asgari ücret artışından sonra bir zam talebimiz vardı. Seçim dolayısıyla UKOME toplanmadı, toplattırılmadı. Esnaflarımız bu konuda mağdur oldu. 6 Şubat depreminden sonra yerle bir olmuş bir Malatya, Çarşı merkezi olmayan bir Malatya, Çarşı halen 1,5 yıl geçmiş biz hala bekliyoruz ki yapılsın, esnaflarımız hayata tutunsun. Tekrar eski günlerine dönsün ama şu anda çok da hızlı ilerleme göremiyoruz. Bu süreçte mesele şu. Deprem sonrası çarşının olmadığından kaynaklı toplu taşıma araçlarımız yüzde 80 yolcu kaybı, iş kaybı yaşamıştır. Çünkü vatandaşımızın mahalleden çarşıya gitmesi için bir sebep yok. Çarşı yok çünkü. Alışveriş yapacak yer yok, bir çay içecek yer yok. Çarşının olmamasından dolayı şu an toplu taşıma araçlarımız zaten bitme noktasında.” ifadelerini kullandı.

EsnAf Kontak Kapatmak Üzere!

Artık faaliyetlerimizi sonlandırma aşamasına geldiğimizi belirten İnce şu şekilde konuştu: “Şu an araçlarımız zarar ediyor. Şoför maaşlarını, yevmiyelerini çıkartamıyor. Gerek taksi, gerek servis araçları çok ciddi manada zarar ediyoruz. Biz en azından vatandaşlarımızın da mağdur olmayacağı, esnafımızın da memnun kalacağı bir fiyat üzerinde çalışıyoruz. Biz kar peşinde değiliz. En azında bu araçlarımız mahallelerimize hizmet verir, şoför maaşlarını kurtaracak derece para kazanırsa çok şükür diyeceğiz. Çünkü şu an araç sahipleri olarak biz cebimizden takviye veriyoruz. Evimizi satıyoruz, araçlarımızı satıyoruz ki şoförlerin giderlerini karşılasın.” dedi.

“‘Bİz Çalıştıramadık Buyurun Siz Çalıştırın’ Deme Noktasındayız”

Zam talebimizi bu nedenle dile getiriyoruz, diyen İnce, eğer yeni fiyat güncellemesi yapılmazsa artık maddi açıdan dayanma güçlerinin kalmadığını ifade etti. Araçları işletmekte zorlandıklarını belirten İnce, “Mazot dahi alacak para cebimizde yok. Şoförlerin maaşlarını, günlük yevmiyelerini veremiyoruz. Biz mecburen kontak kapama zorunda kalacağız. Bunu vatandaşlarımız eylem gibi algılamasın. Mecburiyetten araçlarımızı götürür Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ederiz. ‘Biz çalıştıramadık buyurun siz çalıştırın’ deme noktasındayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

En Az Ücret 15 Tl!

Malatya'da toplu taşıma ücretlerindeki artışın Kurban Bayramı sonrasında yansıtılacağını öngören İnce, artık esnafın daha fazla kaybedecek bir şeyinin kalmadığını dile getirdi. Evini, işini kaybeden esnafın daha fazla zor duruma düşmemesi gerektiğini vurgulayan İnce, en düşük minibüs, otobüs ve MOTAŞ taşımasının 15 TL'nin altında olmaması gerektiğini belirtti.

İnce, araçların işletilmesine odaklanarak en düşük ücretin 15 TL'nin altında olmaması gerektiğini önemsedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir