Malatya İçin Birlikte Çalışacağız

Malatya İçin Birlikte Çalışacağız
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'nın gereksiz tartışmalara harcanacak vakti olmadığını vurgulayarak Malatya'nın gelişimi için bir araya gelip çalışacaklarını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk toplantısını düzenliyor.

Toplantı salonunda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, meclisin genel bütçe, genel durum ve insan kaynakları hakkında bilgi sahibi olmasını istediklerini ifade etti.

“Şeffaf ve hesap verebilir olduğumuzu söyledik” diyen Er, şunları kaydetti:

“Belirli periyotlarla genel durumu meclis üyelerimizle paylaşacağız. Dönem sonunda zaten paylaşacağız. Belediyenin mali durumunu basında da çıkınca açıklama gereği oldu.”

Polemiklerin hiç kimseye bir faydası olmayacağını dile getiren Er,

“Buraya seçilerek geldik. Toplum bizlere, sizlere güvendi ve bu mecliste toplanmaya vesile kıldı. Bu güveni boşa çıkarmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu insanlar bize güvenmişler, bizi buralara göndermişler; burada şehrimizin, ilçelerimizin, beldelerimizin, köylerimizin, mahallelerimizin ve insanlarımızın menfaatleri için bizi gönderdiler. Asla kimsenin şahsi ikbal peşinde olduğunu da düşünmüyorum. Olmaması da gerekir çünkü halkın bizden beklentisi var. Şehrin bizden çok yüksek bir beklentisi var” dedi.

Er, Malatya’nın büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu konuda asla bir umutsuzluk içerisinde olmamamız gerekir. Hepimizin ortak hedefi olmalı ve asla umutsuzluk olmamalı. Hepimizde yüksek bir umut olmalı. “Biz bu işi başaracağız” demeliyiz. Bu hususta kendimize özgüvenimiz var. Mahalli idarelerin bütçeleri yeterli olmayabilir ama bu konuda hep birlikte Ankara’yı aşındıracağız. Malatya’nın ihtiyaçları doğrultusunda ilgili bakanlıklarla temas halinde olacağız. Malatya’mızın bir an önce ayağa kalkması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.”

Asıl bayramı Malatya’nın yaralarını sarıp, ayağa kalktığında yapacaklarını dile getiren Er,

“Buna inanıyorum, hep birlikte bu bayramı kutlayacağız” dedi.

“Malatya’nın polemiklere ayıracak zamanı yok” ifadesini kullanan Er, şunları kaydetti:

“Birinci önceliğimiz Malatya’nın menfaatleridir. Hep birlikte birbirimize yar olalım ve Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıralım.”

“ÇOK BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan meclis üyesi Günnur Tabel,

“31 Mart Yerel Seçimlerinin Türkiye ve Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum. 6 Şubat felaketini en ağır şekilde yaşayan dört şehirden biri olan Malatya’mızın gerek büyükşehir gerek ilçe belediye başkanları ve biz belediye meclis üyelerinin çok büyük sorumluluğu var. Öyle ki depremde bizler canlarımızı, mallarımızı, dostlarımızı, arkadaşlarımızı, komşularımızı hatta kentimizin hafızasını kaybettik. Peki, “Nasıl toparlarız, ayağa kalkarız?” derseniz; geçmişte depremi hiç düşünmeden yapılan hatalardan ders çıkarıp, bu felaketi bir fırsata çevirerek olur” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir