Malatya Valisi: Yatırımlarla Kayısı Üretiminde Dünya Merkezi Haline Geldik

Malatya Valisi: Yatırımlarla Kayısı Üretiminde Dünya Merkezi Haline Geldik
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, çiftçilerin emeği ve tarımın önemine vurgu yaparak, Malatya'nın kayısı üretiminde dünya merkezi olmasını yatırımlara bağladı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yazıcı, Malatya'da tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerin, üretimin her aşamasında büyük bir rol oynadığını vurgulayarak, bu sektörün gelişimindeki kritik önemlerini belirtti.Yazıcı,“Çiftçilerimiz sayesinde Türkiye’miz, gıda konusunda kendi kendine yetebilen dünyada sayılı devletlerden biri olmuştur. Nitekim Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türk köylüsü ve çiftçisini “Milletin Efendisi” olarak tanımlamış, “Millî ekonominin temeli ziraattır.” diyerek cefakâr çiftçilerimizin ülke kalkınmasındaki ve toplum içindeki yeri ve önemini belirtmiştir” ifadelerini kullandı.

Malatya'da tarım ve hayvancılığı desteklemek için her geçen yıl artan çabaları vurgulayan Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:“Tarım ve hayvancılığın önemli bir üssü olan ilimizde, bu iki önemli sektörün kalkınması ve gelişmesi büyük bir önem taşımaktadır. Bu sebeple Malatya’mızda da tarıma ve hayvancılığa yönelik yatırımları destekleyici çalışmalarımız her yıl artarak devam etmektedir. Devletimizin çiftçilerimize vermiş olduğu destekler sayesinde Malatya, hem ülkemizde hem de dünyada kayısı üretim merkezi haline gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle geçimini topraktan sağlayan, toprağa emek veren ve elde ettiği ürünleri bizlere ulaştıran çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir