Malatya'da Deprem Konutları İnşaat Süreci: Son İki Ayda 7,881 Konut ve Kırsal Ev Teslim Edildi

Malatya'da Deprem Konutları İnşaat Süreci: Son İki Ayda 7,881 Konut ve Kırsal Ev Teslim Edildi
Malatya'da 70 bin konut inşaatı sürecinde son iki ayda 7,881 konut ve kırsal ev depremzedelere teslim edildi, inşaatlar devam ediyor.

Malatya'da gerçekleştirilen iki çekilişle 7 bin 881 konut dağıtıldı, ancak üçüncü çekilişin tarihi henüz belirlenmedi.

Şubat ayında Malatya'da yapılan çekilişte 6 bin 181, mart ayındaki çekilişte ise 1700 çok katlı ve kırsal ev hak sahibi deprem mağdurlarına verildi.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak,“Malatya'mızda toplamda 72 bin 513 hak sahibi bulunmakta olup, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan Afet Konutları için ihalesi yapılmış ve inşası devam eden konut sayısı 30 bin 620'dir. İhale aşamasındaki konut sayısı ise 27 bin 40'tır. Toplamda ihale edilmiş ve inşa edilecek konut sayısı ise 57 bin 660'tır. Projelendirilen konutlar kentsel ve kırsal olmak üzere iki gruba ayrılmıştır. Malatya merkez çarşı projesi kapsamında yaklaşık 6 bin bağımsız bölüm inşaat ihalesi yapılmış olup, inşaat faaliyetleri devam etmektedir. Ayrıca, 12 bin köy konutu ihalesi tamamlanmıştır. Ancak, toplamda 17 bin hak sahibi içerisinde mahkeme süreci devam edenler bulunmaktadır. AFAD tarafından süreler verilerek mağduriyetlerin önüne geçilmeye çalışılmakta ve hak sahibi olma süreçlerinde vatandaşlarımızın faydalanması sağlanmaktadır. Yılsonuna kadar 6 bin 000'den fazla konut teslimatı gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca, 7 bin 100 konutun inşa çalışmaları devam etmektedir. 2024 yılının sonuna kadar en az 6 bin evin teslimatı planlanmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Malatya'da şubat ve mart aylarında yapılan çekilişlerin ardından, yeni bir çekilişin mayıs ayı içinde yapılması bekleniyordu.

Milletvekili Ölmeztoprak,“TOKİ afet konutları kura çekimimiz ve anahtar teslim tarihimiz; görüşmelerimizden aldığımız son bilgilere göre inşallah Haziran ayında yapılacak” üçüncü çekilişin Mayıs yerine Haziran ayında yapılacağı, açıklamasıyla duyuruldu.

Malatya'da planlanan 70 bin konut inşaatı sürecinde, iki ayda 7 bin 881 kalıcı konut ve kırsal ev, depremzedelere teslim edildi. İkizce, Çamurlu ve Gelinciktepe bölgelerinde konut inşaatı devam ediyor.

Nisan ayında da Malatya'da ev teslimi gerçekleşmemişti, ancak iki ay içinde 7 bin 881 kalıcı konut ve köy evinin kurası çekilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir