Malatya'da Kaçak Yapılaşma Uyarısı: Güvensiz Binalar Can ve Mal Kaybına Yol Açıyor

Malatya'da Kaçak Yapılaşma Uyarısı: Güvensiz Binalar Can ve Mal Kaybına Yol Açıyor
Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, kentteki kaçak yapılaşmaya karşı uyarıda bulunarak, güvensiz binaların yıkılmasının can ve mal kaybına neden olduğunu vurguladı.

Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, kentte izinsiz yapılaşmanın önlenmesi için halkı uyarıyor.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023'teki depremlerin Kahramanmaraş merkezli olduğu ve kentin olumsuz etkilendiği, çok sayıda can ve mal kaybının yaşandığı hatırlatıldı.

Can ve mal kaybının temel nedenlerinden biri olarak, güvensiz binaların yıkılması veya ciddi hasar görmesi gösterildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"İnsanlarımızın daha sağlıklı ve konforlu bir şekilde yaşamlarını devam ettiresi için devletimiz ilk etapta geçici barınma alanları oluşturmuş, kalıcı konutların yapılması için ise tüm devlet imkanlarını seferber etmiş durumdadır. İdaremize gelen duyumlardan bazı vatandaşlarımızın kırsal alanlarda ilgili belediyelerden izin almadan ve özellikle hazineye ait alanlarda kaçak yapılaşmaya yeltendiği anlaşılmaktadır. Hem can ve mal güvenliği açısından hem de hukuki açıdan istenmeyen sorunlar yaşanmaması için kaçak yapılaşmaya gidilmemesi, varsa taleplerin ilgili belediyelere ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerine (Milli Emlak birimlerine) yapılması kamuoyuna önemle duyurulur." ifadelerini yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir