Malatya'da Sıcak ve Rüzgarlı Hafta: Dikkatli Olunmalı!

Malatya'da Sıcak ve Rüzgarlı Hafta: Dikkatli Olunmalı!
Malatya'da sıcaklık yüksek, rüzgarlar kuzeyden orta kuvvette. Güneş çarpması riskine karşı dikkatli olunmalı, ani hava değişimlerine hazırlıklı olunmalı.

Malatya'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacak! Salı gününden Cuma gününe kadar güneş ışınlarının en dik geldiği saatlerde (11-16 saatleri arası) yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan vatandaşların sıcak çarpması riskine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Malatya'da bu hafta havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Sıcaklıklar ise mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkarak oldukça yüksek bir seviyeye ulaşacak. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için güneş çarpması riski artacak. Bu sebeple, 11 ile 16 saatleri arasında güneş ışınlarının en yoğun olduğu zaman dilimlerinde gölgede kalmaya ve bol bol su tüketmeye özen göstermek önemli olacak.

Rüzgarların kuzey yönlerden orta kuvvette, bazı yerlerde kuvvetli eseceği öngörülüyor. Malatya'nın güney bölgelerinde (Doğanşehir, Yeşilyurt, Merkez, Battalgazi, Kale, Pütürge, Doğanyol) ve Adıyaman'ın kuzey kısımlarında (Çelikhan, Sincik, Gerger) ise ara sıra kısa süreli fırtınalar olabilir. Bu yüzden, ani hava değişikliklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemlidir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir