Malatya'da TYP Kontenjanı Arttı!

Malatya'da TYP Kontenjanı Arttı!
Bakan Işıkhan, deprem bölgesinde 58 bin 75 kişiyi TYP kapsamında desteklediklerini belirterek, Malatya'da TYP için ayrılan kontenjanın 500'den 750'ye çıkarıldığını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" etkinliğinde söz aldı.

TYP 500’DEN 750’YE ÇIKTI!

Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak deprem bölgesine yönelik çok önemli çalışmalarda bulunduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Deprem sonrası olağanüstü hal ilan edilen illerde, işçilerimizin işten çıkarılmalarını sınırlandırdık, Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Ücret Desteği uygulamasını derhal başlattık. Toplum Yararına Programları derhal hayata geçirdik. Deprem bölgesinde toplamda 58 bin 75, Malatya'da toplam 6 bin 686 vatandaşımızı TYP'den faydalandırdık. Burada Malatya'mıza da TYP konusunda desteklerimizin devam edeceğini ifade etmek isterim. Malatya'da daha önce 500 olan TYP talebini şimdi 750 çıkardığımızın müjdesini sizlerle paylaşmak isterim. Bu kapsamda 13 milyar 749 milyon lira ödeme gerçekleştirdik.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir