Malatyalıların Bu Sene En Büyük Problemi Zirai Don

Malatyalıların Bu Sene En Büyük Problemi Zirai Don
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya'nın altın yumurtası olarak bilinen kayısılar için kötü haber verdi. Zirai don riskinin ne kadar süreceği konusunda bir tahminde bulunmadı.

Malatya'da geçen kış mevsimi kurak ve yağışsız geçtiği için, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle kayısılar erken çiçek açtı. Ancak Mart ayı geldiğinde beklenmedik bir şekilde soğuk hava geri döndü, Malatya'daki kayısı üreticileri arasında endişeye neden oldu. Kentin ana gelir kaynaklarından biri olan kayısı ağaçları, ani hava değişikliği nedeniyle zirai don riski altında.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara göre, bölgenin yüksek kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayları bekleniyor. Bu nedenle çiftçiler başta olmak üzere vatandaşlar ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Zirai Don Açılımı

Zirai don, bitkilerin donarak zarar görmesi veya ölmesine neden olan bir olaydır. Don, genellikle hava sıcaklığının 0°C'nin altına düştüğü durumlarda meydana gelir. Bu don olayı, çiçekler, meyveler, yapraklar ve sürgünler üzerinde zararlı etkilere yol açabilir. Zirai don, tarımsal ürün kayıplarına ve ekonomik zararlara sebep olabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir