MEB’den son dakika duyurusu! Öğretmenler için yeni kararlar açıklandı

MEB’den son dakika duyurusu! Öğretmenler için yeni kararlar açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tayin bekleyen öğretmenler için son dakika açıklaması geldi. 5-17 Temmuz'da yer değişikliği için başvurular başlıyor. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tayin bekleyen öğretmenlere son dakika açıklaması ile duyuru yaptı. MEB’den yapılan açıklamaya göre Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görevli olan öğretmenler için tayin hakkı geldi. Bu illerde görevli olan öğretmenler yer değişikliği başvurularını 5-17 Temmuz'da yapabilecek. Yer değişikliği hakkı 22 ildeki eğitim kurumları için verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak deprem bölgesinde görev yapan öğretmenler için tayin hakkı tanındığını duyurdu. Depremden etkilenen Adıyaman Hatay Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye'nin orada ilçelerinde görevli öğretmenler yer değiştirme başvurularını 22 il kapsamında yapabilecek.

BAŞVURULAR 5-7 TEMMUZ ARASINDA YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından ağır derecede etkilenen illerde görev yapan öğretmenlere er değişikliği Hakkı tanındı. Adıyaman Hatay Kahramanmaraş Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Muğla ilçelerinde görevli öğretmenler iller arası isteğe bağlı yer değişikliği işlemi için 5-7 Temmuz tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Öğretmenlerin tayin işlemlerini ise 10 temmuzda gerçekleşeceği öğrenildi.

22 İLDEKİ EĞİTİM KURUMLARINI TERCİH EDEBİLECEKLER

Yer değişikliği başvurusu yapmak isteyen öğretmenler için 22 ilde tercih hakkı tanındı. Öğretmenlerin tayin için tercih yapabileceği iller arasında İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van yer alıyor.

Ayrıca sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan ve 652 sayılı kanun hükmünde kararname ya da 7433 sayılı kanun kapsamında kadroya geçen öğretmenler de 4 yıllık çalışma şartı aranmadan bu kapsamda tayin başvurusu yapabilecek.

Tayin hakkından kapsama alınan illerde görev yapan öğretmenler herhangi bir süre görev yapma şartı olmaksızın yararlanma hakkına sahip olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir