Memleketi Malatya'nın Arkasında Duracağını Söyledi

Memleketi Malatya'nın Arkasında Duracağını Söyledi
Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, sporun perspektifinden deprem bölgelerine destek vereceklerini ifade etti.

Ramazan Bayramı'nı doğduğu Malatya şehrinde ailesinin yanında geçirecek olan Üstündağ,

“Malatya’da baba ocağımızı kapatmadık. Yakınlarımı kaybettim ama kapımız her zaman açık. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz iftarda eş, dost bir araya geliyoruz. Malatya’da bunları yaşadıkça mutlu oluyorum. Ömrüm yettiği sürece bu geleneği devam ettirmek istiyorum” dedi.

“Malatya’yı bir gün dahi olsa terk etmek istemiyorum” ifadesini kullanan Üstündağ, şunları dile getirdi:

“Malatya bana çok şey kattı. Malatyalı olmak bana çok şey verdi. Türk sporunda voleybol konuşuluyorsa, bende o camianın başkan olarak ne kadar gurur duysam azdır. 6 Şubat’ta bir deprem yaşadık. Pandemi yaşandı. Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş olmak üzere iki deprem yaşadı. Ağır bir depremdi. İlk günden itibaren destek olmak için gayret ettik. Malatya’ya ve bütün deprem bölgesine bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu depremde voleybolcularımızı kaybettik. Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyorum.”

Malatya'ya özel bir bağlılık hissi taşıdığını belirten Üstündağ, şunları ifade etti:

“Spordan dolayı vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Deprem olmasaydı Malatya’da bir etkinlik düzenleyecektik ama olmadı. Daha önce Malatya’da ilk milli maçı oynattık. Türkiye Kupası finalini Malatya’da oynattık. Malatya’ya güzel tesisler yapılıyor. Sportif anlamda deprem bölgelerine destek vereceğiz. Deprem bölgelerine moral vermeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir