AK Parti'nin Arapgir İlçesindeki Oyların Yeniden Sayılma Talebi Ret Edildi

AK Parti'nin Arapgir İlçesindeki Oyların Yeniden Sayılma Talebi Ret Edildi
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde 2 il ve 29 ilçe için yaptığı 31 itirazı değerlendirirken, AK Parti'nin Arapgir ilçesinde oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), siyasi partilerin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında 2 il ve 29 ilçe için yaptığı 31 itirazı değerlendirdi.

YSK'nın toplantısının ardından siyasi partilerin yapmış olduğu itirazlara ilişkin nihai kararlar açıklandı. Toplantıda, 29 seçim bölgesi için yapılan 31 itirazın sonuçları değerlendirildi ve 2 il ile 27 ilçe için kararlar açıklandı.

AK Parti'nin; Adıyaman Gölbaşı, İzmir Güzelbahçe, Malatya Arapgir, Balıkesir Balya ve İzmir Kemalpaşa ilçelerinde 'oyların yeniden sayılması', Gümüşhane Merkez ve Kayseri Akkışla için seçimin iptali, Uşak Banaz ve Elazığ Keban için 'mazbatanın iptali ve seçimlerde ikinci olan adaya mazbatanın verilmesi', İstanbul Bahçelievler için ise 'belediye meclis üyeliği için oyların yeniden sayılması' talepleri reddedildi.

AK Parti, Arapgir ve Yazıhan ilçe seçim kurullarına başvurarak belirli sandıklarda yapılan sayımlarda ve birleştirme tutanaklarındaki hatalar nedeniyle itirazda bulundu. Ancak bu itirazlar, İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilip reddedildi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Arapgir’de CHP’li mevcut belediye başkanı Haluk Cömertoğlu ile AK Parti’nin adayı Çetin Özdemir arasında sıkı bir yarış gerçekleşti. CHP adayı Cömertoğlu %48,80 oranında oy alarak belediye başkanlığına yeniden seçilirken, AK Parti adayı Özdemir %45,15 oy oranına ulaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir