Mezopotamya Ekspresi 19 Nisan'da Faaliyete Geçiyor

Mezopotamya Ekspresi 19 Nisan'da Faaliyete Geçiyor
Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi", Malatya ve çevresinin ekonomisine destek olacak.

Ankara'dan başlayıp Diyarbakır'a kadar uzanan Mezopotamya Ekspresi turu, seyahat severlere İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin benzersiz doğal güzelliklerini, zengin tarihini ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı sunuyor.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu 1051 kilometrelik seferin ilk durağı 19 Nisan Cuma günü Ankara'dan saat 15.55'te, dönüş treni ise Diyarbakır'dan 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de hareket edecek.

"Mezopotamya Ekspresi"nde, toplam 180 yolcu kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagon bulunuyor. İki kişilik yataklı vagonlarda seyahat etmek isteyenler, gidiş için 9 bin lira, dönüş güzergahında ise 8 bin lira ödeyecekler.

Bu turistik tren, Ankara ile Diyarbakır arasında milyonlarca yolcu taşıyacak ve katılımcılar Kayseri, Malatya ve Elazığ gibi şehirlerde verilen molalar sayesinde bu şehirleri de keşfetme şansına sahip olacaklar.

Vagonlardaki iki kişilik odalarda bulunan koltuklar, aynı zamanda gece uyumak için yatağa dönüşebiliyor. Odalarda seyahat edenler için her türlü konfor sağlanıyor, buzdolabından lavaboya, eşya dolabından aydınlatma ve ısıtma sistemlerine kadar her şey düşünülmüş.

Turistik tren, konuklarına eşsiz doğa manzaraları eşliğinde keyifli bir yolculuk yaşatırken, Kayseri ve Malatya'da 3'er saat, Elazığ'da ise 4 saatlik molalarla şehirleri de keşfetme imkanı sunacak. Tren seferlerinin, bölge ekonomisine katkı sağlaması da bekleniyor.

İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yolculuk ederken, doğanın keyfini çıkaran yolcular aynı zamanda mola verilen şehirleri keşfedecekler. Tarihi yerleri ziyaret edecek olan katılımcılar, yöresel lezzetleri tatarken yerel ürünleri de satın alma fırsatını yakalayacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir