Prof. Dr. Sezai Yılmaz Nobel Yolunda

Prof. Dr. Sezai Yılmaz Nobel Yolunda
Malatya'nın Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın çapraz nakil başarısı, Cumhurbaşkanı tarafından ödüllendirilirken, Nobel adaylığı da gündemde.

Boston College Ekonomi Profesörü olan Dr. Tayfun Sönmez'in vefat eden eşinin adını taşıyan ‘Banu Bedestenci Sönmez Çapraz Karaciğer Nakli Tekniği’ ile donörler ile uyumsuzluk nedeniyle nakil fırsatı yakalayamayan hastaların vericilerinin karşılıklı eşleştirildiği İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde, 96 hasta yaşama döndü.

Boston Üniversitesi'nden Dr. Tayfun Sönmez ve Dr. Utku Ünver tarafından geliştirilen ‘Banu Bedestenci Sönmez Çapraz Karaciğer Nakli Tekniği’ isimli algoritma ile Malatya'daki İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz’ın deneyimi, çapraz karaciğer nakli konusunda dünya çapında bir başarı elde etti.

2002 yılından bu yana 3 bin 700 karaciğer nakli gerçekleştiren merkez, çapraz karaciğer nakli alanında dünya genelinde önemli bir ilerleme kaydederek, 96 hastanın hayata tutunmasını sağladı.

Malatya’daki İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Merkezi’nde dünyada ilk kez altı hastaya altılı çapraz karaciğer nakli gerçekleştirilirken, ikinci kez 6’lı çapraz nakil geçtiğimiz günlerde yapıldı.

Çapraz karaciğer nakli konusunda ekibiyle birlikte önemli bir başarı elde eden Prof. Dr. Sezai Yılmaz, İbn-i Sina Hizmet Ödülü'nü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz ve ekibinin bu başarısı, insanlığa hizmet edenleri ödüllendirmeyi amaçlayan prestijli Nobel Ödülü’ne doğru sağlam adımlarla ilerliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir