Sağlık Hizmetlerinde Düzenleme Başlıyor

Sağlık Hizmetlerinde Düzenleme Başlıyor
Onaylı Randevu Sistemi, hastaların randevularını 1 gün öncesinden saat 20.00'ye kadar onaylamalarını veya iptal etmelerini gerektiriyor.

Bugün Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) yeni bir düzenleme yürürlüğe giriyor. Bu kapsamda, hastanelerde 'Onaylı Randevu Sistemi' uygulanacak.

Yeni düzenleme gereği, hastalar randevularını 1 gün öncesinden saat 20.00'ye kadar onaylamaları veya katılamayacaklarını bildirmeleri gerekmektedir. Onay verilmeyen randevular otomatik olarak iptal edilecek ve başka hastalara tahsis edilecek. Randevu onayı, ALO 182 çağrı merkezi veya www.mhrs.gov.tr internet sitesi üzerinden verilebilecek.

Bir Gün Önce Onaylanacak

Randevularınızı bir gün öncesinden onaylamanız gerekecek. Üç günden fazla bir süre sonrasına aldığınız tüm randevular için onay verme zorunluluğu getiriliyor. Ancak, muayene tarihinden iki gün önce aldığınız randevular otomatik olarak onaylanmış kabul edilecek. İptal işlemi randevu tarihinden bir gün öncesine kadar gerçekleştirilebilecek. Onaylanmış randevular da iptal edilebilecek.

Randevuya Gitmeyenlere Dikkat!

Randevuya gitmeyen hastalar, 15 gün süreyle aynı tıbbi alandan yeni randevu alamayacaklar. Ancak bu hastalar, randevusuz olarak sağlık kuruluşlarına başvurarak acil veya tedavi hizmeti alma imkanına sahip olacaklar.

Yaşlılar muaf tutuldu

65 yaş üstü bireyler ve kanser hastaları, Onaylı Randevu sisteminde muafiyet sağlanmıştır. Bu grup hastalar her zaman randevu alabilirler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir