Şehit Jandarma Astsubay Semih Özbey Anıldı

Şehit Jandarma Astsubay Semih Özbey Anıldı
Terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak şehit edilen Jandarma Astsubay Semih Özbey, şehadetinin 3. yılında rahmet ve minnetle anıldı. Özbey'in ailesine yazdığı dokunaklı mektup, yeniden gündeme geldi.

PKK terör örgütü tarafından kaçırılıp şehit edilen 13 polis, asker ve sivil, şehadetlerinin 3. yılında anıldı. 10 Şubat 2021'de 'Pençe-Kartal 2 Operasyonu'nda şehit düşen kahramanlar unutulmadı. Uzman Çavuş Hüseyin Sarı, Jandarma Astsubay Semih Özbey, Tankçı Er Adil Kabaklı, Jandarma Er Süleyman Sungur, Sözleşmeli Er Sedat Sorgun, Topçu Er Müslüm Altıntaş, Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Ümit Gıcır, Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Kahveci, polis memurları Sedat Yabalak, Vedat Kaya, siviller Aydın Köse, Muhammet Salih Kanca ve Cotyar Muhsin, PKK teröristleri tarafından şehit edildi.

SEMİH ÖZBEY KİMDİR?

Malatya Ticaret Borsası eski başkanı Gürsel Özbey'in oğlu Semih Özbey, 18 Eylül 2015'te PKK terör örgütü tarafından kaçırıldı. Aile, oğullarını kurtarmak için siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptı, medya aracılığıyla meseleyi gündemde tutmaya çalıştı. Ancak 6 yıl sonra Gara'da 13 kişinin cansız bedenine ulaşıldı; 13 asker, polis, sivil şehit oldu. Bu acı olay, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

“SESİMİZİ ARTIK BİRİLERİ DUYSUN”

Semih Özbey'in yazdığı son mektup ise Sözcü Gazetesinden Saygı Öztürk tarafından paylaşılmıştı.

“Aileme; bu mektubun size ulaştırılıp, ulaştırılmayacağını bilmeden size yazıyorum. Bütün aile üyelerim umarım hepiniz iyisinizdir. Beni soracak olursanız, iyi olmaya çalışıp kavuşacağımız gün için sabrediyorum. ‘Ben buradayım, sağım, ölmedim, yaşıyorum’ demek için yazıyorum. Sesimizi artık birileri duysun diye yazıyorum. Burada bize mektup yazma imkanı yıllar sonra çok geç olsa da verildi. ‘Mektup yazabilirsiniz biz ileteceğiz’ denildi. Ben de bu imkanı değerlendiriyorum ve size yazıyorum. Sakın üzülmeyin, umudunuzu kaybetmeyin, hep taze tutup, koruyun. Dışarıda hayat normal seyrinde devam ediyor, bunun farkında ve bilincindeyim. Ben buradayım diye kendinizi hayattan ve olaylardan soyutlamayın, uzak tutmayın, hayatın normal akışına ve seyrine uyun istiyorum. Anne ve babamın ellerinden, kardeşlerimin yanaklarından öperim. Büyük küçük herkese selam söylüyorum. Allah’a emanet olun.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir