TC Kimlik Numarası 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Ekim Müjdesi! Bu Tarihlerde Hesaplara 2125 Lira Yatacak

TC Kimlik Numarası 0,2,4,6,8 ile Bitenlere Ekim Müjdesi! Bu Tarihlerde Hesaplara 2125 Lira Yatacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vermeye devam ettiği aile destek ödemeleri Ekim ayında da hesaplara yatırılacak.

Temmuz ayında asgari ücret belirlenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bir açıklamada, aile destek ödemelerinin uzatılmasına karar verilmişti. Yıl sonuna kadar uzatılan ödemeler her ay ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya devam ederken, programa 2 destek ödemesi daha dahil edildi. Bu kapsamda çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de verilirken, Ekim ayında dar gelirlilere 3 yerden ödeme yapılacağı netleşti.

Eylül ayının 15’inde verilen aile destek ödemeleri dar gelirlilere can suyu olmaya devam ederken, ek ödemeler vatandaşa çeşitli imkanlar sağlıyor. Bu kapsamda verilen aile destek ödemelerine ek olarak çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteğiyle maddi imkanlar artırılıyor. Destek programı kapsamında yapılan ek 2 ödemeyle birlikte Ekim ayında da dar gelirlilere çeşitli imkanlar sunuluyor.

aile-destek-odemesi.png

Ekim 2023 Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla uzatılan aile destek ödemesi, yıl sonuna kadar ihtiyaç sahiplerine verilmeye devam edecek. Bu kapsamda hanede kişi başına düşen gelire göre verilen ve 850 TL ile 1250 TL arasında bulunan aile destek ödemeleri Ekim ayında da hesaplara yatıyor olacak. Yatacak tutarlar ise şöyle olacak:

  • Hanede kişi başına düşen gelir 450 lira ve altındaysa 1250 lira
  • Hanede kişi başına düşen gelir 450 lira ile 911,15 lira arasında olanlara 1100 lira
  • Hanede kişi başına düşen gelir 911,15 lira ile 1372,30 lira arasındaysa 950 TL
  • Hanede kişi başına düşen gelir 1372,30 lira ile 1833,45 lira arasında olanlara 850 lira

Geçtiğimiz ay ayın 15’inde yatan aile destek ödemelerinin, 15 Ekim’de yatması bekleniyor. Henüz bir takvim açıklanmadığından net bir şey söylemek mümkün değil. Ancak diğer aylarda da 15’inde ödemeler yapıldığından, yine 15 Ekim’de yapılmasına muhtemel bakılıyor.

aile-destek.png

Çocuk Bileşeni Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği

Aile destek ödemelerine ek olarak, aynı tarihlerde çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de verilecek. Her ayın 15’i ile son gününe kadar devam eden çocuk bileşeni desteği ile elektrik tüketim desteği, dar gelirliler için verilen destekler arasında yer alıyor. Aile destek programına kayıtlı olan ailelere verilen çocuk bileşeni desteği 350-650 lira arasında yer alırken, elektrik tüketim desteği de 112-225 lira arasında bulunuyor. Böylelikle aile destek ödemesi, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteğiyle birlikte 2125 lira yatıyor olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir