TC Numarası 0 ve 2 Olanlara 22 Eylül'de Para Yatacak! Tarımsal Destek Ödemesi Tutarları Açıklandı

TC Numarası 0 ve 2 Olanlara 22 Eylül'de Para Yatacak! Tarımsal Destek Ödemesi Tutarları Açıklandı
Eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemeleri yatırılmaya başlarken destek kalemleri belli oldu!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarımsal Destek Programı kapsamında ödediği tarımsal destek ödemeleri yatmaya başlayalı tam 2 gün oldu! Ödemelerin detayları merak edilirken, herkes TC kimlik numarasının son rakamına göre hesaplarını kontrol etmeye başladı. Bakanlığın Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler için verdiği ödemeler kapsamında farklı kalemlerde destekler dağıtılırken, Eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi de hesaplara yattı. Böylelikle de Eylül ayında da gereken destek çiftçiler için sağlandı.

Eylül ödemelerinin üçüncüsü geçtiğimiz cuma günü hesaplara yatmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında Eylül’ün üçüncü ödemelerinde toplamda 1 milyar 557 milyon 77 bin TL dağıtılıyor olacak. Peki, ödemeler kalem kalem ne kadar olacak? Hangi destekler verilecek? Destek tutarları ne kadar ve ne zaman hesaplara yatacak?

tarimsal-destek.jpg

Tarımsal Destek Ödemeleri Hangi Gün Yatacak?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen tarımsal destek ödemeleri tam gaz devam ediyor! Cuma günü başlayan Eylül’ün üçüncü ödemeleri kapsamında hesaplara toplamda 1 milyar 557 milyon 77 bin lira yatırılacak. Çiftçiler için dağıtılacak olan bu tutar, TC kimlik numaralarına göre hesaplara yatmaya Cuma günü başlamıştı. TC kimlik numarasının son rakamı 4-6-8 olanlar için 15 Eylül itibarıyla ödemeler sağlandı. TC kimlik numarasının son rakamı 0 ve 2 olanlar için ise 22 Eylül’de ödemeler yatırılacak.

tarimsal-destek-odemesi.jpg

2023 Eylül Ayı Tarımsal Destek Ödemeleri

Eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemeleri yatırılırken, desteğin kalemleri de açıklandı. İşte Eylül ayında yapılan tarımsal desteğin alt başlıkları:

  • Sertifikalı tohum kullanım desteği:1 milyar 238 milyon 179 bin 680 lira
  • Tarımsal Sulama Amaçlı Su Kullanım Hizmet Bedeli: 247 milyon 265 bin 495 lira
  • Kırsal Kalkınma Yatırım Desteği: 38 milyon 775 bin 405 lira
  • Bireysel Sulama Sistemleri Desteği: 32 milyon 107 bin 111 lira
  • Geleneksel Zeytin Bahçelerinin Rehabilitasyonu Desteği: 749 bin 309 lira

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir