TOKİ Yeşilli Konutları: Yüksek Fiyatlar ve Değişen Şartlar Vatandaşları Tepkilendiriyor

TOKİ Yeşilli Konutları: Yüksek Fiyatlar ve Değişen Şartlar Vatandaşları Tepkilendiriyor
TOKİ'nin Yeşilli'deki konut projesinde yüksek aidatlar ve fiyatlar, vatandaşlardan tepki alıyor; sözleşme şartlarının değişmesi mağduriyet yaratıyor.

Mardin'in Yeşilli İlçesi'nde düşük gelirli bireyler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüksek maliyeti ve aynı zamanda yüksek aidat talepleri, halkın tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar yüksek fiyatlara ve aidatlara tepki gösterdi.

Halk, yüksek fiyatlar ve aidatlar konusunda tepkili. Ev alma hayali kuran vatandaşlar, 2019'da TOKİ tarafından duyurulan 100.000 sosyal konut projesi kapsamında Mardin'in Yeşilli ilçesi için sunulan Toplu Konut projesine başvuruda bulunduklarını ve ödeme koşullarını düşünerek umutla beklediklerini dile getirdiler.

Makul fiyata çekilsin

Uygun fiyatlarla sağlansın. Başvuru tarihinden itibaren geçen 53 aylık süre zarfında henüz konutların teslim edilmediğini hatırlatan vatandaşlar, ” Konutlar teslim edilmediği gibi Toki tarafından sözleşme çağırısı ardından yapılan duyurularda şartların hak sahiplerine bilgilendirme yapılmadan değiştirildiği görülmüştür. Yeni sözleşme ile taksitlerin ve konut fiyatlarının belirlenmesinde değişikliğe gidildiği ve 240 ay sabit taksit seçeneğinin kaldırıldığı görüldü. Hak sahipleri olarak yılda iki zamlı belirsiz faizli 180 ay ödemeli tek ödeme seçeneği tarafımıza dayatılmaktır. Bu durum tarafımıza hak ihlali ile mağduriyet oluşturmuştur.
Kamu kurumlarına olan güvenin sarsılması için mağduriyetimizin giderilmesi ve ödeme koşullarının gözden geçirilerek tekrar sözleşme imzalama sürecinin ileri bir tarihe ötelenmesini Yeşilli halkı olarak arz ediyoruz.”
diyerek tepki gösterdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir