Vali Yazıcı: YKS Öğrencileri için Önemli, Malatyalılardan Gürültüde Duyarlılık Bekliyor

Vali Yazıcı: YKS Öğrencileri için Önemli, Malatyalılardan Gürültüde Duyarlılık Bekliyor
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, YKS'nin öğrenciler için kritik bir sınav olduğunu belirterek, Malatyalılardan gürültü konusunda hassasiyet bekledi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, yazılı bir açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) öğrenciler için son derece önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, Malatyalılardan gürültü konusunda duyarlı olmalarını talep etti.

Vali Yazıcı'nın iletilmek istediği mesaj şu şekildeydi:

''Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimiz için dönüm noktalarından biri olan YKS sınavı, öğrencilerimizin eğitim hayatları boyunca edindikleri bilgi ve birikimlerini ortaya koyacakları önemli bir sınavdır. Bir sene öncesi meydana gelen depremle birlikte, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen inanıyorum ki, uzun süredir hazırlandığınız bu sınavı en güzel şekilde geçerek, hayalini kurduğunuz üniversitelere yerleşeceksiniz.

Sınav anında öğrencilerimizin, kaygı ve heyecandan uzak durmaları ve strese kapılmamaları hak ettikleri başarıya ulaşmalarını sağlayacaktır.

Öğrencilerimizin motivasyonlarını engelleyecek bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak için tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmıştır.

Vatandaşlarımızın da, 8 Haziran Cumartesi TYT ve 9 Haziran Pazar günü AYT sınavlarının yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek durumlardan kaçınarak, korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica ediyorum. Öğrencilerimizin başarılarını olumlu yönde etkileyecek olan bu tedbirlere bütün halkımızın eksiksiz olarak uyacaklarına inanıyorum.

Bu vesileyle, sizlerin başarısı için büyük emek harcayan başta velilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkürlerimi sunuyor, sınava girecek olan öğrencilerimize ve görevli personellerimize üstün başarılar diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir