Yeni Malatyaspor'un Geleceği Belirginleşiyor

Yeni Malatyaspor'un Geleceği Belirginleşiyor
Malatya'nın efsanevi futbol kulübü Malatyaspor'un çöküşünden sonra kentin futbolunun kurtuluşu olarak ortaya çıkan ve ismine 'Yeni' sıfatı eklenerek kurulan Yeni Malatyaspor'un geleceği belirginleşiyor.

Süper Lig'den borç yüküyle 1. Lig'e düşen ve deprem nedeniyle bu sezon ligde yer almayan Yeni Malatyaspor'un geleceği belirsizliğini koruyor. CAS'da futbolcu alacaklarına ilişkin dosyalar ve kapalı olan transfer tahtası nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşayan sarı siyahlılar, içinde bulundukları zorlukları aşarak eski günlere geri dönmeyi umuyor.

Yeni Malatyaspor, 2009-2010 sezonunda TFF 3. Lig Klasman Grubu'nda play-off müsabakaları sonucunda 2. Lig'e yükselmişti. Ancak, şu an Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Malatyaspor'un yaşadığı sorunlar ve borç batağı, Malatya futbolunun yeni umudu haline gelen Yeni Malatyaspor'un ön plana çıkmasına neden oldu. Kulübün adı, 2010'da gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Yeni Malatyaspor olarak değiştirilmişti.

Yeni Malatyaspor, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında TFF 2. Lig'de yer almıştı. Özellikle 2010-2011 sezonunda Türkiye Kupası'nda gruplara kalarak dikkatleri üzerine çeken sarı siyahlı ekip, Malatya İnönü Stadı'nda Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek büyük bir başarı elde etmişti.

2014-2015 sezonunda TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 66 puanla lider olan Yeni Malatyaspor, TFF 1. Lig'e yükseldi ve ikinci sezonunda Süper Lig'e adını yazdırdı.

2017-2018 sezonunda Süper Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda ülkemizi temsil etti.

Ancak, Süper Lig'deki başarıların ardından yönetim hataları, yanlış transferler ve ekonomik sıkıntılar, takımın 1. Lig'e düşmesine neden oldu. Sarı siyahlılar şimdi borç yükünden kurtulup, tekrar Süper Lig'e dönmenin planlarını yapıyor.

Malatya Arguvanspor'un da küme düşmesiyle birlikte, kentin tek profesyonel takımı olan Yeni Malatyaspor'un yeniden ayağa kalkması ve 1. Lig'de mücadele edebilmesi için siyasi desteğin söz verdiği destekleri yerine getirmesi bekleniyor. Bu desteklerle birlikte ilk olarak CAS'daki dosyaların kapatılması ve ardından transfer yasağının kaldırılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir