Yıllarca Nemrut’a Turist Taşıyan Aydın’ın Mücadelesi

Yıllarca Nemrut’a Turist Taşıyan Aydın’ın Mücadelesi
Yıllarca Nemrut’a turist taşıyan ve Malatya turizmine önemli katkılar sağlayan Aydın, şimdi ise derme çatma evinden bu eşsiz manzarayı izliyor.

Dev heykelleri ve anıt mezarıyla bilinen, aynı zamanda dünyanın en etkileyici gündoğumu ve gün batımının izlenebildiği yerlerden biri olan Nemrut Dağı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ciddi bir zarar görmedi. Sezonun açılmasıyla birlikte Nemrut, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turisti kendine çeken Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı Ören Yeri’ne hem Malatya’dan hem de Adıyaman’dan ulaşmak mümkün.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan bu değerli ören yeri, antik Kommagene Krallığı'ndan kalma anıtsal heykelleri ve etkileyici manzarasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

Nemrut Dağı'na özellikle hafta sonları turlar düzenlenmektedir. Binlerce yerli ve yabancı turist, metrelerce yüksekliğe ulaşan devasa heykellerin önünde bolca fotoğraf çekip güneşin batışını izliyor.

UNESCO'nun önemli noktalarından biri olan Nemrut’a Malatya’dan giden 1,5 kilometrelik yol, ziyaretçilere zor anlar yaşatıyor. Yıllardır yapılmayı bekleyen bu yol her geçen gün daha da kötüleşirken, neden yapılmadığı merak konusu oluyor.

Malatya’nın turizmi için yıllarca büyük çaba gösteren, hatta geçmişte sırtında Nemrut’a turist taşıyan ve şimdi ise derme çatma evinden Nemrut’u seyreden Şevket Aydın, yıllardır yolun yapılması için uğraş veriyor.

Uzun yıllar boyunca Nemrut'a turist taşıyarak Malatya turizmine büyük katkı sağlayan Aydın,“Eskiden Nemrut’a daha fazla yabancı turist gelirdi. Malatya’dan Nemrut’a yol olmadığı dönemde sırtımda turist taşıyordum. Eskiden binlerce turist buraya gelirdi şimdilerde o kadar yok. Bu yolun yapılması gerekirdi ama kimse ilgilenmiyor. Buraya kadar gelip, yolun 1,5 kilometrelik bölümünün kötü olmasından dolayı zirveye çıkamayıp geri dönen var. Bu çok ayıp, yoldan dolayı geri dönüyorlar. 1,5 kilometre fazla değil, ayıptır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir