Depremzedelere Nakdi Yardımlar: İki Aşamada Destek Süreci

Depremzedelere Nakdi Yardımlar: İki Aşamada Destek Süreci
Depremzedelere nakdi yardımlar iki aşamada veriliyor: İlk aşamada, gerekli belgeleri Türk Kızılaya ileten esnafa ödemenin yarısı gönderilirken, ikinci aşamada Esnaf ve Sanatkarlar Odasına fatura ibrazı gerekiyor.

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen altı ilde uygulanan "Esnaf Destek Programı" çerçevesinde, esnafın iş yerlerinde kullanabilecekleri ekipman ve malzemelerin sağlanmasına yardımcı olunarak yerel ekonominin canlandırılması hedefleniyor.

Program kapsamında özellikle engelliler, kadınlar ve yaşlılar gibi hassas gruplara öncelik verilerek, toplumun her kesiminin ekonomik iyileşme sürecine katılımının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, programın önemini vurgulayarak, "Depremden etkilenen esnaflarımızın yanında olmak, onların yeniden iş hayatına dönmelerini sağlamak bizim öncelikli görevlerimizden biri. Bu destek, sadece bir yardım değil, aynı zamanda toplumun ekonomik dinamiklerinin yeniden canlanması için bir adımdır." şeklinde konuştu.

Esnaf Destek Programına katılım kriterleri şu şekildedir:

Programa katılabilmek için işletmenin depremden doğrudan etkilenmiş olması, işletme sahibinin tekrar faaliyete geçebilecek durumda olması, mikro veya küçük ölçekli bir işletme olması ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na kaydının bulunması gerekmektedir.

Nakdi yardımlar iki aşamada gerçekleştiriliyor. İlk aşamada, gerekli belgeleri Türk Kızılaya ileten esnafa planlanan ödemenin yarısı banka yoluyla gönderilirken, ikinci aşamada, esnafın aldıkları malzemeler için bağlı bulundukları Esnaf ve Sanatkarlar Odasına fatura ibraz etmeleri gerekmektedir.

Sosyoekonomik yapıyı iyileştirmeyi hedefleyen deprem sonrası program kapsamında geçen yıl 600 esnafa 25 milyon lira destek sağlanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir