YÖK Az Önce Kritik Açıklamayı Yaptı! Tüm Üniversite Öğrencilerini İlgilendiriyor!

YÖK Az Önce Kritik Açıklamayı Yaptı! Tüm Üniversite Öğrencilerini İlgilendiriyor!
Yükseköğretim Kurulu tüm üniversite öğrencilerini ilgilendiren kritik bir açıklama yaptı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kritik bir açıklama yapıldı! Üniversite öğrencilerini kapsayan açıklamada vakıf üniversiteleri dikkate alındı. Vakıf üniversitelerinde, yani özel üniversitelerde okuyup, normal eğitim süresinde mezun olmayan öğrencilere için; öğrenim ücretinin yıllık değil ders veya dönem başına alınacağı açıklandı. Böylelikle de mezun olamayan ya da tek dersi kalan öğrenciler için masrafların azalacağı müjdelenmiş oldu.

yok-son-dakika-001.jpg

Öğrencilerden Yıllık Değil, Ders Başına Ödeme Alınacak!

Özel üniversitelerde okuyan ve eğitim süresini uzatan öğrenciler için müjdeli haber YÖK’ten geldi. Eğitim süresini uzatan öğrencilerden, yıllık değil ders ya da dönem başına ücret alınması kararlaştırıldı. Ayrıca söz konusu ücretin de eğitim dönemi ücretinden yüksek olamayacağı bildirildi. İşte YÖK’ten gelen açıklama:

Bir üst sınıfa geçen öğrencilerden daha önce alarak başaramadığı ve yeniden alması gereken alt sınıf dersleri için dönem/yıllık ücrete ilave olarak ek bir ücret alınmaması Yükseköğretim Genel Kurul tarafından daha önce karar altına alınmıştı.

Buna karşılık bazı vakıf yükseköğretim kurumlarının normal eğitim süresinde mezun olamayarak okulu uzatan öğrencilerden kaldığı ders ücreti yerine yıllık ücret talep ettiğine ilişkin Başkanlığımıza ulaşan şikayetler üzerine Yükseköğretim Genel Kurulunca, öğrencinin dönem tekrarı yapması veya normal öğrenim süresinin aşılması halinde alınacak ücretin yıllık değil sadece tekrar gerektiren ders veya dönem başına ücret ödemesine ve ödenen bu ücretin de her halükarda ilgili dönem alması zorunlu olan ders/kredi başına düşen tutarı aşmamasına karar verilmiştir.

Denetleme Yapılacak!

yok-aciklama-001.jpg

Bir diğer yandan YÖK, yaptığı açıklamalarda bu kararın uygulanıp uygulanmayacağını denetleyeceğini kaydetti. Bu kapsamda, kurumlara bildirilen bu karara uygun hareket edilip edilmediği, ilk denetim döneminde gözden geçirilecek. Böylelikle de öğrenciler, kaldıkları dersler için yıllık değil dönemlik ya da ders başına ücret ödeyecekler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir