YÖK Başkanı Uzaktan Eğitim Kararını Açıkladı! 2023-2024’te Hangi Üniversiteler Uzaktan Olacak?

YÖK Başkanı Uzaktan Eğitim Kararını Açıkladı! 2023-2024’te Hangi Üniversiteler Uzaktan Olacak?
Yükseköğretim Kurulu'ndan gelen açıklama doğrultusunda bu yıl uzaktan eğitim olup olmayacağı netleşti.

Eylül ayında açılması beklenen üniversiteler Ekim ayına ertelenince herkes 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının uzaktan olup olmayacağını merak etmeye başladı. Bu kapsamda Yükseköğretim Kurulu’ndan hangi üniversitelerde uzaktan eğitim olabileceğine dair açıklama geldi. Peki YÖK ne açıkladı? Okullarda uzaktan eğitim olacak mı?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yeni eğitim ve öğretim dönemi başlarken, üniversitelerin uzaktan olup olmayacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bahar dönemi uzaktan eğitimle tamamlanmıştı. Bu kapsamda bu yıl da uzaktan eğitim kararının devam edip etmeyeceği merakla araştırılırken YÖK’ten açıklama geldi. İşte YÖK’ün üniversitelerle ilgili verdiği güncel karar…

uzaktan-egitim.jpg

2023-2024 Üniversiteler Uzaktan mı Olacak?

2023-2024 eğitim ve öğretim yılı üniversiteler hariç başladı. Ağustos ve Eylül aylarında ilk kez üniversiteye gidecek olan öğrenciler kayıtlarını tamamlarken herkes YÖK’ten gelecek açıklamayı bekliyordu. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle okullar geçtiğimiz eğitim yılında bahar döneminde uzaktandı. Bu yıl ise bu kararın sadece deprem bölgesinde etkili olacağı anlaşıldı. YÖK, yaptığı yeni açıklama kapsamında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerindeki üniversitelerin uzaktan olabilmesine karar verildi. Ancak bu karar tamamen üniversitelerin yönetimlerine bırakıldı.

YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından yapılan yeni bir açıklamada, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay illerindeki üniversitelerin mevcut durumlarına ve şehirdeki barınma imkanlarına bakarak karar verebilecekleri vurgulandı. Bu kapsamda 4 ildeki üniversiteler, hangi sınıflarda yüz yüze hangilerinde uzaktan eğitim yapılacağına kendileri karar verecekler. Bu karar ise şehirdeki barınma imkanı ve mevcut fiziki durumlar baz alınarak verilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir