300 Bin Lirası olan köşeyi dönecek! Akbank mevduat faiz oranları rekora koşuyor

300 Bin Lirası olan köşeyi dönecek! Akbank mevduat faiz oranları rekora koşuyor
Akbank mevduat faiz oranlarına roket taktı. Elinde avucunda 300 bin lirası olan resmen köşeyi dönecek.

Bankaların mevduat faiz oranları Ekim ayında yükselişe geçti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi bankalar peş peşe mevduat faizlerini arttırmaya devam ediyor. Son dönemlerde Akbank'ta faiz oranlarına adeta roket taktı. rakiplerini sollayan Akbank, elinde kıyıda köşede 300.000 TL'si olanlar için rekor mevduat faizi veriyor. Ekim ayında bankaya TL yatırmak giderek popüler bir yatırım aracı oluyor. Peki Akbank mevduat faiz oranları ne kadar? Akbank 300.000 TL'ye ne kadar faiz oranı veriyor?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın son olaylarda peş peşe aldığı faiz kararları sonrası bankalarda mevduat faiz oranları da arttı. en yüksek mevduat faizi veren bankalardan biri de artık Akbank oldu. Akbank, Ekim ayında adeta zirveye çıkan faiz oranları ile vatandaşında dikkatini çekiyor. son 2 ayın en yüksek mevduat faizlerini veren Akbank, 300 bin TL'si olanlara resmen Servet kazandırıyor. Peki Akbank ekim ayı mevduat faiz oranları ne kadar? Akbank Ekim ayında ne kadar faiz oranı veriyor?

MEVDUAT FAİZİ YARIŞI

Mevduat sahiplerini yakından ilgilendiren haberler geliyor. Türkiye'de faiz oranlarının değişkenlik gösterdiği bir dönemde, Ekim ayının en yüksek mevduat faizini sunan banka Akbank oldu. Ağustos ayında Akbank, yüzde 36'lık oranla aylık mevduat faizi oranları ile lider konumdaydı. Ancak Eylül ayında Odeabank, mevduat oranını yüzde 40'a çıkararak liderliği ele geçirdi. Ekim ayında ise yine Odeabank, mevduat faiz oranını yüzde 43'e çıkardı. Buna ek olarak, 32 günlük vade süresi için yüzde 43 faiz oranı sunarken, 46, 55 ve 92 günlük vade süreleri için yüzde 44 faiz oranı uygulayacağını açıkladı.

Odeabank'ta faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte, Akbank tekrar harekete geçti ve mevduat faizlerini yükseltme kararı aldı.

AKBANK MEVDUAT FAİZİ ARTTI

Ekim ayında mevduat faiz oranlarını yükselten Akbank, 92 ve 181 günlük vade süreleri için mevduat faizini yüzde 45'e çıkardı. Bu hamleyle Akbank, Ekim ayının en yüksek mevduat faizi veren banka konumuna geldi.

Örnek vermek gerekirse, 300.000 TL'yi yüzde 45 faizle 92 günlük mevduata yatıran bir vatandaş, vade sonunda 34.000 TL'den fazla kazanç elde edecek. Yani, Ekim ayında Akbank'a 300.000 TL yatıran ve 92 gün boyunca bekleyen bir müşteri, toplamda 34.000 TL'nin üzerinde getiri sağlayacak. Bu yüksek mevduat faiz oranı, 92 ila 400 günlük vade süreleri için geçerli olacak.

Mevduat sahipleri için bu gelişmeler, getirilerini artırmak için fırsatlar sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir