Yaşlı, evde bakım maaşı, SED yardımı, engelli maaşı ödemelerinde son dakika duyurusu

Yaşlı, evde bakım maaşı, SED yardımı, engelli maaşı ödemelerinde son dakika duyurusu
Aile Bakanlığı sosyal yardım Ekim ayı ödemelerine ilişkin son dakika açıklaması yaptı. İşte detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemelerine ilişkin yeni son dakika açıklamaları var. Bakanlık, Ekim ayı Yaşlı, evde bakım maaşı, SED yardımı, engelli maaşı ödemelerine ilişkin yeni bir açıklama daha yayınladı. Sosyal yardım alanlar, Ekim ayı ödeme tarihlerini merak edenler dikkat. İşte Aile Bakanlığı son dakika sosyal yardım ödemeleri açıklaması…

Devletten sosyal yardım ödemesi alanlar için bugün yeni bir açıklama daha geldi. Yaşlı, evde bakım maaşı, SED yardımı, engelli maaşı Ekim ayı ödeme tarihleri netleşti. Milyonlarca kişinin yararlandığı ödemeler için Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal medya hesabından bir son dakika açıklaması paylaştı. İşte Aile Bakanlığı Yaşlı, evde bakım maaşı, SED yardımı, engelli maaşı ödemelerinde yeni gelişmeler…

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİNE NE ZAMAN ZAM GELECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ekim ayının ilk günlerinden itibaren yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek programı ödemeleri, evde bakım maaşları ve sosyal ekonomik destek ödemelerini ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktardı. Ancak, bu ödemelerin yapılmasının ardından ocak ayı zammı hakkında meraklar artmaya başladı.

Aralık ayı enflasyon rakamları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ocak ayının ilk günlerinde açıklanacak. Bu verilerin açıklanmasıyla birlikte, altı aylık enflasyon farkı da belirlenecek. Ayrıca, emekli ve memur maaşlarının ocak ayı için hesaplanması da bu verilere dayalı olarak gerçekleşecek. Temmuz ayında memur maaş zammı açıklanmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım ödemelerine memur maaş katsayısı üzerinden bir zam uygulamıştı.

Bu nedenle, ocak ayının ilk günlerinde aralık ayı enflasyon verileri açıklandığında, sosyal yardım ödemelerine de bir artış yapılması bekleniyor. Ayrıca, memur maaşlarının katsayısına göre sosyal yardım ödemelerinin artacağı tahmin ediliyor.

EKİM AYI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Bakanlığı Ekim ayı sosyal yardım ödemesi tarihleri de açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Ekim ayı ödemeleri 15 Ekim’de başladı. TC kimlik numarası sonuna göre PTT ve Ziraat Bankası üzerinden yapılan ödemeler 31 Ekim tarihine kadar devam edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir