5 Bin TL'lik emekli ikramiyesinde ŞOK gelişme! O grup alamıyor

5 Bin TL'lik emekli ikramiyesinde ŞOK gelişme! O grup alamıyor
Emekli maaşı alanlara verilecek 5.000 TL'lik ikramiyede yeni gelişme. Çalışan emekliler gibi o grupta ikramiye ödemesi alamayacak.

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Geçtiğimiz günlerde ikramiye açıklaması gelmişti. cumhuriyetin 100 Yılı sebebiyle emeklilere tek sefere mahsus olarak 5.000 TL'lik ikramiye ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında emekli ikramiyesinden sadece çalışmayan emeklilerin faydalanacağını duyurdu. çalışmayan emekliler dışında özel banka detayı da dikkat çekti.

Emekli maaşı alan 16 milyona yakın vatandaş Ekim ayında maaşlarını ara zam bekliyordu. Temmuz ayında emekli maaş zammının düşük kalması ile beraber umutlar ekim ayı için çoğalmıştı. ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak emekliler için tek sefere mahsus Cumhuriyet ikramiyesi verileceğini açıkladı. Ancak Cumhuriyet ikramiyesi tüm emekliler için verilmeyecek. Cumhurbaşkanı çalışmayan emekliler için ikramiye verileceğini söylemişti ancak özel banka sandıkları üzerinden emekli olanların da emekli ikramiyesi alamayacakları öğrenildi. Peki emekli ikramiyesi ne zaman yatacak. İşte 5000 TL’lik ikramiye ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri…

emekli-5000-tl-ikramiye-1.jpg

O GRUPTAKİ EMEKLİLER DE İKRAMİYE ALAMIYOR

SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi milyonlarca emekli için 5000 TL ikramiye müjdesi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Kabine toplantısında alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesi ödemeleri için kapsamı da açıklandı. Çalışmayan emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar, gazi maaşı alanlar, şehit yakınları ikramiye ödemesinden yararlanacak. Ancak çalışan emekliler ikramiye ödemesi almayacak.

5000 TL ikramiyeden yararlanamayacak bir grup daha ortaya çıktı. Özel bankaların sandıkları üzerinden emekli olanların da ikramiye ödemesi alamayacakları ifade edildi.

emekli-5000-tl-ikramiye-2.jpg

5000 TL’LİK İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli ikramiye ödemesi için tarihler de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli ikramiyesi için tarihi Kasım ayının ilk yarısı olarak açıklandı. Aslında emekliler 5000 TL ikramiye ödemesi için 29 Ekim tarihinden umutluydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kasım ayı açıklaması bu nedenle emeklileri biraz üzdü. Şimdi milyonlarca emekli bir sürpriz bekliyor.

Yani SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT emeklisi çalışmayan emekliler ikramiye ödemesinden Kasım ayının ilk yarısında yararlanma hakkına sahip olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir