Emekliye müjde bakan Işıkhan’dan geldi! Emekli zammı TBMM’de yeniden görüşülecek

Emekliye müjde bakan Işıkhan’dan geldi! Emekli zammı TBMM’de yeniden görüşülecek
Emeklilere sevindirici haber az önce geldi. Bakan Vedat Işıkhan duyurdu. Emekli zammı TBMM’de yeniden görüşülecek. İşte detaylar…

Milyonlarca emekli Ekim ayında beklediği ek zammı hala alaması. SSK ve Bağ-Kur emeklisine özellikle Temmuz’da yapılan zam oranlarının çok düşük olması ile ara zam beklentileri de konuşulmaya başlanmıştı. Hem bakanlardan hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ek zam konusunda sinyaller gelse de emeklilere 5000 TL’lik bayram ikramiyesinden başka bir müjde gelmedi. Peki emekli ara zammı ne oldu? Emekliye ilave zam var mı yok mu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan beklenen o açıklamayı yaptı.

17 milyon emekli Temmuz ayında hükümetten beklediği zammı alamadı. Emekli maaşlarına enflasyon ve refah payı dahil yapılan zam oranı yüzde 25 oldu. Bu da emeklilerde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklinin gönlünü almak için harekete geçecek kurmaylarına talimat verdiğini açıklamıştı. Ancak TBMM’nin açılması sonrasında da konuşulan tek konu emekli ek zam konusu değil Cumhuriyet ikramiyesi oldu. Peki emekliye cumhuriyet ikramiyesine ek ara zam yapılacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan merakla beklenen o soruya yanıt verdi.

emekli-ek-zam-1.jpg

EMEKLİLERİ SEVİNDİRECEK ZAM GELİŞMESİ

Ekim ayı emekli zammı konusunda umutlarını kaybeden emeklinin gözü kulağı şimdi Ocak 2024 zammında. Özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklisi olanlar hükümetin okkalı bir zam yapmasını bekliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da ilk sinyal geldi. Cumhuriyet ikramiyesini açıklayan Başkan Erdoğan, asıl müjdenin Ocak ayında geleceğini söyledi.

Milyonlarca emekli dört gözle zam açıklaması beklerken bir müjde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi. Bakan Işıkhan son dakika açıklaması yaparak 17 milyon emekliyi heyecanlandırdı. Emekliye Ocak 2024 zammı oranları da böylece netleşti.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 50 ZAM GELİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklinin maaş zammı konusunda detayları açıkladı. Ocak 2024 zamları ile ilgili sorulara da yanıt veren Bakan Işıkhan, milyonlarca emekliye verilecek olan yeni zammın yüzde 50’ye kadar çıkacağını dile getirdi. Emekli maaşı zammında yeniden değerlendirme ve görüşme yapacaklarını da belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, hükümet olarak emekliye verdikleri sözü tutacaklarını ve refah düzeylerini iyileştirmek adına her türlü sorumluluğu almaya şartları zorlamaya da hazır olduklarını ifade etti.

emekli-ek-zam-2.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12.500 TL'YE KADAR ÇIKACAK

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre Ocak ayında emeklileri okkalı bir zam bekliyor. Özellikle en düşük emekli maaşı alanlar kararla sevinecek. Çünkü emekli maaşlarına yüzde 50 oranında artış yapılması halinde en düşük emekli maaşı da 12.500 TL’ye kadar çıkmış olacak. Milyonlarca emekli de bu zamla yeni yılda rahat bir nefes alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir