65 Yaş üstü yaşlılara yeni zam! 1500 TL ek ödeme ile yeni maaşlar belli oldu

65 Yaş üstü yaşlılara yeni zam! 1500 TL ek ödeme ile yeni maaşlar belli oldu
Yaşlılar için yeni zam müjdesi geldi. 65 yaş aylığı alanlara 1500 TL Ek ödeme geliyor. Yeni zamlı yaşlılık aylığı belli oldu.

Asgari ücretli emekli memur vatandaşların yanı sıra sosyal yardım alan vatandaşlar da zam oranlarını merakla takip ediyor. Devletin 65 yaş üstü vatandaşlara yaşlılık dönemlerine daha rahat geçirebilmeleri için ödediği bazı sosyal destek ödemeleri bulunuyor. 2024 yılında 65 yaş aylığı için zam oranları yavaş yavaş netleşmeye başladı. Memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılan zam doğrultusunda 65 yaş aylığı da artacak. Peki 65 yaş maaşı 2024'te ne kadar olacak? Zamlı yaşlılık aylığı kaç TL olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım alanlara yönelik yeni zam duyuruları gelmeye devam ediyor. Ocak 2024'de Asgari ücret emekli ve memur maaş zammının yanı sıra sosyal yardım ödemelerine de yeni zamlar gelecek. 65 yaş aylığı da ocakta artacak Maaşlar arasında yer alıyor. SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşları ve memurların maaşları sosyal yardımları da yeniden belirliyor. Peki Ocak 2024 yaşlılık aylığı ne kadar olacak? 65 yaş aylığı ocakta ne kadar artacak?

65-yas-maasi-2.jpg

65 YAŞ AYLIĞI ZAMMI BELLİ OLDU

Devlet tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara sağlanan 65 yaş aylığı Her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında değişiyor. 2024 Ocak zammı ile birlikte yaşlılık aylığı ödemelerinde de değişiklik olacak. A Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Bu konuda bir açıklama yapmış ve memur maaşlarına yılbaşında beklenen zam oranının %50 civarında olacağını duyurmuştu. Bu da Ocak 2024'te 65 yaş aylığına %50 oranında zam gelmesi demek olacak.

ZAMLI 65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

2024 Ocak ayında 65 yaş aylığına %50 oranında zam gelmesi durumunda 1500 TL Ek ödeme yapılmış olacak. Yani yaşlılık aylığı alan vatandaşlar ocak ayından itibaren 1500 TL Zamlı maaş almaya başlayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre şu anda yaşlılık aylığı ödemelerinden yararlanan yüz binlerce vatandaş bulunuyor. Yaşlılık aylığına zam gelmesi ile beraber ödeme alacak vatandaş sayısının daha da artacağı tahmin ediliyor.

65-yas-maasi-1.jpg

YAŞLILIK AYLIĞI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Peki yaşlılık aylığı almak için başvuru şartları neler? Kimler 65 yaş aylığı alabilir? Yaşlılık aylığı ödemeleri 65 yaş üstü olan ve Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yönelik olarak veriliyor. 65 yaş maaşı için başvuru yapan kişinin kendisinin ya da eşinin Düzenli bir geliri olmaması gerekiyor. Bu şartı taşıyanlar başvuru yaparak 65 yaş aylığı almaya hak kazanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir