7500 TL maaş alan emekliye gün doğdu! Açıklama bu sabah geldi

7500 TL maaş alan emekliye gün doğdu! Açıklama bu sabah geldi
Emekli maaşı 7.500 olan emekliler için açıklama bu sabah geldi. Resmen emekliye gün doğdu. En düşük emekli maaşına gelecek zam açıklandı.

Emekli maaşlarına zam düzenlemesi için geri sayım devam ediyor. 5.000 TL'lik ikramiye sürprizi sonrası gözler şimdi Ocak 2024'e çevrildi. Yaklaşık 17 milyon vatandaş için Ocak ayı zam ayı olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada yılbaşından itibaren emeklilere önemli bir düzenleme yapılacağını söyledi. Özellikle 7.500 TL maaş alan emekliye gün doğdu. Bu sabah Emekli zammı için önemli açıklama geldi. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşına ne kadar zam geliyor?

TBMM’de yeni yasama dönemi 1 Ekim tarihinde başlamıştı. Şimdiden meclise sunulacak olan düzenlemeler merak konusu olurken emekliye ara zam gelecek mi gelmeyecek mi sorusunu yanıtı da araştırılıyor. Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zam oranının düşük kalması sonrası ara zam beklentileri oluştu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde bu Tartışmalara son noktayı koydu. Emekliye Kasım ayında tek sefere mahsus olarak 5.000 TL'lik ikramiye verilecek ve zam Ocak ayında kalacak. Peki emekli maaşlarına Ocak 2024'te ne kadar zam gelecek? Zam sonrası en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarına gelecek zam için önemini açıklamalarda bulundu. Emekliye verilecek zamlarla ilgili yılbaşına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve maliye bakanlığının titiz bir çalışma yürüttüğünü ve yılbaşında emeklinin alım gücünü yükseltecek bir zam yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte emeklinin ara zam beklentileri de suya düştü. Ara zam yapılmayacak ancak emekliler için 5000 TL'lik bayram ikramiyesi ödenecek.

emekliye-zam-1.jpg

BAYRAM İKRAMİYELERİ KASIM AYININ İLK YARISINDA YATACAK

Normal şartlarda emekli vatandaşlara dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyordu. Bu yıl bayram ikramiyesi ödemesi de 2000 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle emekli vatandaşlara tek sefere mahsus Cumhuriyet ikramiyesi verileceğini açıkladı. 17 milyona yakın emekli vatandaş Kasım ayının ilk yarısında 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi alacak.

OCAK’TA EMEKLİYE OKKALI ZAM GELECEK

Emekli maaşı alanlara asıl okkalı zam ise Ocak ayında yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı açıklamalara göre emekliye ocak zammı %50'ye yakın oranda olacak. Bu durumda da yenilmeyi çok Leyla olan en düşük emekli maaşı 12.000 TL'nin üstüne çıkmış olacak. Ayrıca 7500 TL maaş alan emekliler de %50 zam almaları ile birlikte prim maaş dengesi yeniden sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir