Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 yıl erken emeklilik müjdesini açıkladı! SGK sistemi sil baştan değişiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 yıl erken emeklilik müjdesini açıkladı! SGK sistemi sil baştan değişiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi. SGK sistemi yeni yasa ile sil baştan değişecek milyonlara erken emeklilik yolu açılacak.

Son dakika erken emeklilik haberi… 1 Ekim'de TBMM'nin açılması ile birlikte Milyonlarca kişi erken emeklilik düzenlemesinin çıkmasını beklemeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce Ak Parti seçim beyannamesinde bu konuda önemli bir açıklama yapmıştı. 5 yıl erken emeklilik müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrasında yasanın ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu olmuştu. Beklenen Müjdeli Haber Nihayet geldi. Erken emeklilik düzenlemesi için tarihler netleşmeye başladı. Ocak ayına kalmadan SGK sistemi Sil Baştan değişecek. Peki Kimler erken emekli olacak? Büyük emeklilik reformu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde…

Erken emeklilik hayali Kuran milyonlarca vatandaş için seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada emeklilik sisteminde reform niteliğinde bir düzenleme yapılacağını söylemişti. Bu düzenleme ile birlikte milyonlarca kişiye 5 yıl erken emeklilik hakkı çıkacak. Geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM'de yapılan grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni emeklilik sistemine ilişkin de yeni bilgiler verdi. Peki erken emeklilik düzenlemesi ne zaman çıkacak?

SGK SİSTEMİNDE DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Milyonlarca kişi emeklilik sisteminde yapılacak olan düzenlemeleri büyük bir merak ve heyecanla takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz günlerde bu konuda önemli değerlendirmelerde bulunmuş ve SGK sisteminde reform niteliğinde düzenlemeler olacağını söylemişti. Bu düzenlemelerle birlikte başta bağ kurlular olmak üzere milyonlarca kişiye erken emeklilik imkanı doğacak.

Henüz detayları netleşmese de yeni düzenleme ile birlikte SSK ve bağ-kur prim eşitlemesi yapılması Böylece bağ-kurlulara 5 yıl erken emeklilik imkanı tanınması planlanıyor. Ayrıca Buna ek olarak kısmı emeklilik sisteminin hayata geçirilmesi ve yine erken emeklilik imkanlarının çok sayıda vatandaşa sağlanması gündemde.

BÜYÜK EMEKLİLİK REFORMU İÇİN OCAK AYI İŞARET EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM'de yapılan grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük emeklilik reformu için tarihleri de açıkladı. Al Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında emeklilere söz verilen 5.000 TL'lik Bayram ikramiyesinin Kasım ayının ilk yarısında ödeneceğini duyurdu. Erdoğan açıklamasının devamında ise emekli maaşlarına büyük zammın Ocak ayında geleceğini belirtirken aynı zamanda erken emeklilik düzenlemesinin de yine Ocak ayı gibi TBMM'ye sunulacağını söyledi.

Yani milyonları kapsayacak olan büyük emeklilik reformu yılbaşından itibaren kesim ve net olarak gündeme gelecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan düzenlemenin kısa süre içinde TBMM'ye sunulacağı ve oylanacağı tahmin ediliyor. Yapılacak oylamanın ardından genel kuruldan geçmesi durumunda yeni emeklilik düzenlemesi Cumhurbaşkanı imzası ile resmi gazetede yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir