Deprem Sonrası İş Birliği Konuştular

Deprem Sonrası İş Birliği Konuştular
Gürkan, bu zorlu dönemde Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhunu en güzel şekilde ortaya koyduğunu vurgulayarak, deprem sonrası dayanışma ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve beraberindeki heyeti Malatya'da ağırlayarak, misafir etmekten memnuniyetini dile getirdi. Başkan Gürkan, 6 Şubat'taki deprem felaketiyle ilgili olarak, "Malatya tarihi olarak kıyametin provasını yaşadık. Binlerce vatandaşımızı kaybettik, ev ve işyerleri yıkıldı. Bu zor dönemde Türkiye, birlik ve beraberliğini en güzel şekilde gösterdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da deprem sürecinde büyük destanlar yazanlardan biridir. Deprem anında ekibiyle birlikte Malatya'da kamp kurdu, çeşitli faaliyetlerde bulundu. MASKİ'ye yaptığı desteklerle büyük fedakarlıklarda bulundu. Başkan Yılmaz'ın şahsında tüm ekibine Malatya halkı adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımız ticari faaliyetlerine devam ediyorlar. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve heyeti, depremin yıldönümünde Malatya'ya ziyaret gerçekleştirdi. Şehrimiz yıkılmış bir halde, ancak devletimizin koordineli çabalarıyla ayağa kaldırılmaya çalışılıyor. Vatandaşlarımız konteyner kentlerde ikamet ederken, geçici iş yerleri kurularak ticari faaliyetlerini sürdürüyorlar. Malatya'ya birçok hizmet kazandırdık, pandemi ve depreme rağmen. Şehir, yerinde dönüşüm anlayışıyla, gelecek arkadaşlarımızın katkılarıyla daha da ileriye gidecektir. Sayın Valimizin liderliğinde ve şeffaf yönetim anlayışıyla şehre güzel hizmetler sunuluyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, deprem sürecinde Malatya'da bulundu, şehrin yeniden ayağa kalkması için çaba gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir