Depremlerde Maraş ve Malatya Lider

Depremlerde Maraş ve Malatya Lider
Son 287 depremi detaylı olarak inceleyen Bilim Rehberi, birinci sırayı 99 depremle Kahramanmaraş'ın aldığını; onu da 65 depremle Malatya'nın izlediğini belirtti.

"Bilim Rehberi, ülkemizde depremin sona ermesini beklemek kesinlikle doğru değil" ifadesinde bulunarak, yine önemli bir çalışmaya imza attı. Bugün Malatya'da yaşanan 3,5 büyüklüğündeki sarsıntının hemen ardından yapılan açıklamada, Bilim Rehberi depremin en yoğun olduğu ikinci ilin Malatya olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin oluşumuyla ilgili açıklamada, ülkenin sıklıkla depremlerle karşılaşmasının nedeninin, üzerinde bulunan aktif fay hatları olduğu vurgulandı. Açıklamada, Türkiye'nin kuzeyinden güneyine ve batısından doğusuna uzanan fay hatlarının, jeolojik olarak genç Anadolu plakasının Afrika ve Avrasya plakaları arasında sıkışması sonucunda oluştuğu belirtildi.

TÜRKİYE'NİN DEPREM RİSKİNİ ARTIRAN FAKTÖRLER

Ülkedeki depremlerin çoğunun Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca gerçekleştiğini belirten Bilim Rehberi, bu fay hattının Karadeniz'den başlayıp Doğu Anadolu'ya kadar uzandığını ifade etti. Bununla birlikte, Doğu Anadolu Fay Hattı, Batı Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu'nun doğusundaki fay hatları da Türkiye'nin deprem riskini artıran etmenler arasındadır.

"EĞİTİM KAÇINILMAZ!"

Türkiye'nin sık sık depremlerle karşılaşması nedeniyle sürekli olarak deprem riski altında olduğunu vurgulayan Bilim Rehberi, açıklamasında "Bu sebeple, ülke genelinde deprem hazırlık çalışmaları son derece kritik öneme sahiptir. Depremlerin potansiyel zararlarını en aza indirmek için alınacak tedbirler, toplumun deprem bilinci ve afet yönetimi konularında eğitilmesi gerektiğini belirtmektedir." şeklinde ifadelere yer verildi.

İŞTE EN SON 287 DEPREMİN ETKİLEDİĞİ İLLER VE FREKANSLARI!

Kahramanmaraş - 99

Malatya - 65

Muğla - 30

Sivas - 21

Çanakkale - 15

Adana - 14

Hatay - 11

Aydın - 11

Adıyaman - 11

Elazığ - 10

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir