İkizce TOKİ Evlerinde Şaşırtıcı Artış!

İkizce TOKİ Evlerinde Şaşırtıcı Artış!
Malatya'da, Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce bölgesindeki TOKİ tarafından yayınlanan bir kiralık ev ilanı, insanlarda "şaşkına döndüren" bir etki yarattı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremler, Malatya'da büyük yıkımlara sebep oldu. Kentte binlerce bina yıkıldı ve 36 binden fazla bina ağır hasar gördü. Malatya'nın merkezi tamamen zarar gördü ve kiralık evlerin fiyatları uçtu.

Deprem öncesinde en yüksek kira fiyatının 5-6 bin TL olduğu Malatya'da, kiralar şimdi 25 bin TL'ye kadar çıktı. Artan kira fiyatları nedeniyle insanlar konteynerlere mahkum kaldı, ancak konteyner bulamayanlar ya yüksek kiraları ödemek zorunda kaldı ya da kenti terk etmek zorunda kaldı.

Yaklaşık 120 bin kişinin konteynerlerde yaşadığı Malatya'da, ilk turda 6 bin 181, ikinci turda ise bin 700 konut ve köy evi hak sahiplerine teslim edildi. Malatya'nın çeşitli bölgelerinde, özellikle Yeşilyurt İkizce ve Battalgazi Gelinciktepe'de, deprem konutları hâlâ inşa edilmeye devam ediyor.

TOKİ'nin inşa ettiği deprem konutlarıyla birlikte Malatya'da kira fiyatlarında düşüş beklenirken, bu beklentiler boşa çıktı. Çünkü 19 Mart'ta yayımlanan bir kiralık ilan, insanları şaşırttı. İkizce TOKİ bölgesinde 3+1 bir ev için verilen kiralık ilanda fiyat 15 bin 500 TL olarak belirtildi.

Malatya'da, Kahramanmaraş depremlerinin ardından artan yüksek kira fiyatları, kiralık ev arayanları çileden çıkarırken, İkizce'deki TOKİ tarafından yapılan 3+1 ev için yayınlanan ilan, kentteki kira fiyatlarının ne kadar yüksek seviyelere ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir