E-Devlet başvuru ekranı açıldı! 2500 TL kış yardımı ödemeleri başlıyor

E-Devlet başvuru ekranı açıldı! 2500 TL kış yardımı ödemeleri başlıyor
Devlet tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için kış aylarında ekstra yardım ödemeleri veriliyor. Bu ödemelerden biri de 2500 TL kış yardımı desteği oluyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kış aylarının gelmesi ile birlikte yeni sosyal yardım ve destek ödemelerinin başvurularını açmaya başladı. Özellikle kış aylarında öne çıkan doğalgaz yardımı vatandaşlar için adeta bir kurtarıcı oluyor. Son yıllarda artan doğalgaz fiyatlarının ardından kış yardımı ödemeleri daha da bir önem taşırken bakanlıktan bugün yeni açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre e-devlet kış yardımı başvuru ekranı açıldı. TC kimlik numarası son hanesine göre başvurularınızı yapabilirsiniz.

Bu yıl kış çetin geçecek. Uzmanlar peş peşe uyarılar yayınlamaya devam ediyor. Yapılan uyarıların ardından vatandaşlar da artacak olan doğalgaz faturası ve elektrik faturası miktarını düşünmeye başladı. Devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla her yıl kış aylarında kış yardımı desteği sağlıyor. Fatura yardımı olarak da bilinen bu destek ödemeleri E-devlet üzerinden yapılacak olan başvurular doğrultusunda vatandaşlara tanımlanıyor. Peki fatura yardımı ne zaman başlayacak? E-devlet fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır?

KIŞ AYLARINA ÖZEL FATURA YARDIMLARI BAŞLIYOR

para.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelir ve ihtiyaç sahibi hanelere her ay sosyal yardım fırsatları sunuluyor. Bazı yardımlarsa dönemsel olarak sağlanıyor. Bunlardan biri de kış yardımı olarak bilinen doğalgaz faturası yardımı. Kış aylarında doğalgaz yardımı ile birlikte artan elektrik tüketimi içinde elektrik faturası yardımı veriliyor. Havaların soğuması ile birlikte doğalgaz faturasını kara kara düşünmeye başlayanlar için yardım başvuruları açıldı.

E-DEVLET'TEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

edev.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından doğalgaz faturası yardımı almak için e-devlet üzerinden T.C kimlik numarası ile başvuru yapabilirsiniz. T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet girişi yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi bölümünden başvuru formunu doldurabilirsiniz. Başvuru işlemleri sadece dakikalar içinde tamamlanıyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan inceleme işlemleri de 10 gün sürüyor.

KASIMDA PTT'DEN ÖDEMELER BAŞLAYACAK

kasim.webp

Kış yardımı ödemeleri kasım ayı itibarıyla PTT üzerinden yapılmaya başlanacak. TC kimlik kartı ve adı soyadınızın yazdığı fatura ile birlikte PTT'ye müracaat ederek doğalgaz yardımı ödemesini alabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir