TC vatandaşı olan herkese devletten müjde var! Hesaplara tam 12.000 TL ödeme yatıyor

TC vatandaşı olan herkese devletten müjde var! Hesaplara tam 12.000 TL ödeme yatıyor
Hükümet her gün için önemli bir duygu yayınladı. TC vatandaşı olanlara 12.000 TL ödeme yapılacak.

Hükümet son dakika olarak duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni sosyal yardım programları devreye alınıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal destek ödemesi sağlanacak. Vatandaşlık maaşı olarak bir süredir gündemden düşmeyen sosyal yardım ödemesi PTT şubelerinden yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni yardım programı ile ilgili Tüm detayları aktardı. Aile Destek programı yerine kısa süre içinde vatandaşlık maaşı gelecek. Bu maaş sayesinde her haneye 12.000 TL ödeme girecek.

Hükümetin dar gelir eve ihtiyaç sahibi kişiler için sosyal yardım ve destek ödemeleri her ay düzenli olarak devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve yardıma muhtaç olan vatandaşlara devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile sosyal yardım ödemesi sağlıyor. Son iki yıldır Aile Destek paketi yardımı bu konuda öne çıkan yardım ödemelerinden olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim Öncesinde bir açıklama yaparak aile destek paketi ödemelerinin yerini vatandaşlık maaşının alacağını duyurmuştu. Yeni bir sosyal yardım ödemesi olarak gündeme gelen vatandaşlık maaşı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese verilecek. Vatandaşlık maaşı ile ilgili hazırlıklar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Torba yasa maddeleri arasında vatandaşlık maaşı ödemesinin de yer alması bekleniyor.

VATANDAŞLIK MAAŞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

vata.webp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlık maaşı ödemeleri için çalışma yürütüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen çalışmaların sona ermesi sonrasında hazırlanacak olan kanun teklifi TBMM'ye sunulacak. Bu kanun teklifinin ikinci torba yasasıyla meclise Geleceği tahmin ediliyor. Önce plan verilecek komisyonunda görüşülecek olan vatandaşlık maaşı ardından da genel kurula sunulacak ve milletvekilleri tarafından oylanacak. Kabul edilmesi durumunda ise Cumhurbaşkanı imzası ile resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek. Vatandaşlık maaşının en geç Aralık ayında kabul edilmesi bekleniyor.

VATANDAŞLIK MAAŞI ŞARTLARI NE OLACAK?

as.webp

Hükümet vatandaşlık maaşı ile her haneye en az bir asgari ücret girmesini hedefliyor. Yani şu anda devam eden aile destek paketi yardımı yerine vatandaşlık maaşı devreye alınacak. Vatandaşlık maaşı şartları arasında gelir kriterinin yine öne çıkması bekleniyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücreti üçte birinden az olması, başvuru sahibinin Düzenli bir gelire sahip olmaması, kendisi ya da eşinin adına kayıtlı bir mal varlığının bulunmaması aranacak şartlar arasında olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir