Engelli İşçinin Ölümünde Belediye Hatalı Çıktı

Engelli İşçinin Ölümünde Belediye Hatalı Çıktı
Tunceli'de temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir, çöp toplama aracından düşerek hayatını kaybetti. Çelikdemir, çölyak hastalığı ve engelli raporu olmasına rağmen riskli işte çalıştırılmış.

Tunceli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak görev yapan 38 yaşındaki Zülfü Çelikdemir, 12 Ocak 2024 tarihinde merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde çöp toplama aracından düşerek beyin kanaması geçirmişti. Yoğun bakım sürecinin ardından hayatını kaybeden Çelikdemir'in ölümü sonrasında sessiz kalan Tunceli Belediyesi, yazılı bir açıklama yaparak olaya dair bilgi verdi. Belediye açıklamasında, Çelikdemir'in çölyak hastası olduğunu kabul ederken, ağır ve tehlikeli işlerde çalışamayacağına dair bir ibarenin bulunmadığını ifade etti. Açıklamada, Çelikdemir'in engellilik raporunun geçerlilik süresinin 2023 yılının 7. ayında dolduğu ve raporun yenilenmediği belirtildi.

"HİJYENİK İŞLERDE ÇALIŞMASI”

Zülfü Çelikdemir’in 3 Aralık 2014'te Tunceli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Engelli Sağlık Kurulu raporunda çölyak hastalığı bulunduğu belirtilerek, engellilik oranı yüzde 51 olarak gösterilirken, raporun geçerlilik süresinin ise 'geçersiz' olarak not düşüldüğü ortaya çıktı. 10 Ağustos 2021'de Tunceli Devlet Hastanesi hasta çıkış özetinde (Epikriz) de, 'Hastanın çölyak hastalığı mevcut olup, Fırat Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği takiplidir. Çölyak hastalığı bağışıklık sorunu oluşturabileceğinden, hijyenik işlerde çalışması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi önerilir” ibaresi yer alıyor. Zülfü Çelikdemir’in belirli aralıklarla belediye yönetiminden iş değişikliği talebinde bulunduğunu ifade eden ailesi, 2020, 2021 ve 2023 tarihlerinde verdiği dilekçelerin sayı numaralarını da paylaştı. Çelikdemir’in birikmiş izinlerini kullanmak için defalarca belediyeye başvuruda bulunduğunu kaydeden ailesi, bu dilekçelerin iş yoğunluğu gerekçesiyle reddedildiğini belirterek, yapılan açıklamanın gerçeklikle ilgisi olmadığını ve tamamen çarpıtmadan ibaret olduğunu belirtti.

Zülfü Çelikdemir’in ölümüne ilişkin başlatılan adli ve idari soruşturma sürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir