Gürsu Belediyesi 2023 Hibesiyle 16 Genç Gönüllüyü Projelere Dahil Etti

Gürsu Belediyesi 2023 Hibesiyle 16 Genç Gönüllüyü Projelere Dahil Etti
Gürsu Belediyesi, 2023'te kazandığı 11 bin avro hibeyi kullanarak 16 genç gönüllüyü projelere adapte etti ve katılımlarını teşvik etti.

2022'de Gürsu Belediyesi, elde ettiği hibe oranları ve gelir getirici projelerle öne çıktı ve Türkiye Ulusal Ajansı'ndan kalite sertifikası aldı. Bu sertifika ile Gürsu Belediyesi, Avrupa Dayanışma Programı'nı yürütme yeteneğini kazandı. Artık uluslararası ve yerel gönüllü projelerde gençleri gönderen ve Gürsu'da ağırlayan bir kurum olarak hizmet veriyor.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Ar-Ge Müdürlüğümüz’e bağlı ‘EURODESK’ birimimiz gençlerimize daha fazla imkân sunmak için güncel fon ve hibe kaynaklarını takip ederek projeler hazırlıyor ve ilçemizdeki hedef gruplarımıza uygulayarak toplumsal gelişmeye katkı sunuyor. 2024 yılında almış olduğumuz 22 bin euroluk yeni hibemiz ile birlikte belediyemizin hiçbir öz kaynağını kullanmadan, yurtdışına yaklaşık 15 gönüllümüzü göndermeyi planlıyoruz. Aynı şekilde yurtdışından ilçemize de 5 gönüllüye ev sahipliği yapmayı planlamaktayız” şeklinde konuştu.

Gürsu Belediyesi, sadece 2023 yılında elde ettiği yaklaşık 11 bin avro hibe ile toplamda 16 gönüllü genç çalışmalarımıza dahil etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir