Zirai Don Uyarısı: Çiftçiler ve Vatandaşlar Tedbirli Olmalı

Zirai Don Uyarısı: Çiftçiler ve Vatandaşlar Tedbirli Olmalı
Zirai don riskine karşı özellikle çiftçilerin dikkatli olması önemli. Yetkililer, tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Malatya bugün öğle saatlerinden sonra şiddetli sağanak ve gök gürültülü yağışlara maruz kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilere göre, bu yağışların 2000 metre ve üzerindeki yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Yetkililer, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış sırasında şiddetli rüzgar ve yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor. Şiddetli yağışların Malatya'nın güneyinde, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Zirai Don Uyarısı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte yüksek rakımlı bölgelerde hafif, yer yer orta şiddette zirai don olayı da bekleniyor.

Yetkililer, özellikle tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçiler başta olmak üzere ilgililer ve vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir