İnönü Üniversitesi Okuma Kültürünü Arttıracak

İnönü Üniversitesi Okuma Kültürünü Arttıracak
Malatya'da işletmelerin kitaplık yapmasını teşvik eden projede, İnönü Üniversitesi kitapları hediye ediyor. Okuma kültürüne destek oluyorlar.

İnönü Üniversitesi'nin "Kitaplar Bizden Kitaplık Sizden" projesiyle, pastane, çay ocağı gibi işletmelere üniversitenin yayınevinden kitaplık hediye ediliyor. Üniversitenin Yayınevi Sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın talimatları doğrultusunda okuma alışkanlığını artırmak amacıyla başlattıkları projeyi açıkladı.

ÜNİVERSİTEMİZ KİTAP YARDIMI YAPIYOR

Proje kapsamında pastane ve çay ocağı gibi halkın sıkça ziyaret ettiği işletmelere kitap bağışında bulunduklarını belirten Yakıncı, şu ifadeleri kullandı:

"İşletme sahipleri kitaplık yaptırıyor, biz de üniversite olarak kitap hediye ediyoruz. Proje yeni başladı. Şu an itibariyle iki pastaneye destek verdik. Ekonomik durumu iyi olmayan çay ocakları gibi yerlerde ise rektör hocamızın önerisiyle küçük bir kitaplık yaparak hem kitaplığı hem de kitapları hediye etmeyi düşünüyoruz."

"Oluşturalı birkaç gün oldu ama kitaplığa ilgi var. İnsanlar kadayıfımızı yedikten sonra oturuyorlar, çay ve kahve içiyorlar. Kitap da okuyorlar. Talep artarsa ikinci bir kitaplık yapmayı düşünüyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir