Kahramanmaraş Depreminde Şire Pazarı ve Kayısılar: Bir Tarihin Yıkımı

Kahramanmaraş Depreminde Şire Pazarı ve Kayısılar: Bir Tarihin Yıkımı
Kahramanmaraş merkezli depremde antik Şire Pazarı ve çevresindeki dükkânlar yıkıldı, tonlarca kayısı da enkaz altında kaldı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen, ancak ayakta kalan Malatya, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde büyük zarar gördü.

Binlerce ev ve iş yerinin yıkıldığı Malatya, sembolik yapılarını da kaybetti. İlk depremde Yeni Cami yıkılırken, kent merkezindeki kalabalık alanlar tamamen harabeye dönüştü.

dprm.webp

Kent ekonomisi için kritik bölgelerden biri olan ve Malatya’ya gelenlerin kesinlikle ziyaret ettiği Şire Pazarı da depremin etkisiyle ciddi hasar gördü. Yakın zamanda restore edilen ve ‘Eski Şire Pazarı’ olarak bilinen bölge de depremde tamamen yıkıldı.

dprm1.webp

Şimdilerde tamamen düzleştirilmiş bir alan olan Şire Pazarı, insanların belleğinden yavaş yavaş silinmeye başlıyor. Perakende sektörünün hizmet verdiği; Türkiye'nin dört bir yanına dağıtılan, vatandaşların damaklarını tatlandıran kayısıların paketlendiği bölge artık geçmişte kaldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde antik Şire Pazarı ve çevresindeki dükkânlar, depremde tamamen yıkılırken tonlarca kayısı da enkaz altında kalmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir