Kurban Bayramı Yaklaşıyor: Yüksek Kurbanlık Fiyatları Üreticileri Endişelendiriyor

Kurban Bayramı Yaklaşıyor: Yüksek Kurbanlık Fiyatları Üreticileri Endişelendiriyor
Kurban Bayramı'na 52 gün kala, kurbanlık fiyatları yüksek seyrediyor; üreticiler maliyetlerin düşmesini ve ithalatın azalmasını talep ediyor.

2024 Kurban Bayramı'na yaklaşırken, kurban kesmek isteyen vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarını merak etmeye başladı. Geçen yıldan bu yana et fiyatlarının yüzde 100'den fazla artması, dini vecibelerini yerine getirmek isteyen Müslümanları bütçelerine uygun kurbanlık arayışına yöneltti. Büyükbaş kurbanlık fiyatlarının eski model otomobil fiyatlarıyla yarıştığı Malatya'da, büyükbaş kurban hissesinin 18 ile 30 bin Türk Lirası arasında değişmesi bekleniyor.

kurban.webp

Üretim azalıyor, fiyatlar yükseliyor.

2024 yılında 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Kurban Bayramı'na 52 gün kaldı. Kurban kesme şartlarına sahip Müslümanlar, inançları gereği kurban kesme ibadetlerini yerine getirecekler. Kurbanlık hayvan yetiştiricileriyle yapılan görüşmelerde büyükbaş kurbanlık fiyatlarının kilogram başına 80-200 bin TL arasında değiştiği, hisse fiyatlarının ise 17-30 bin TL arasında olması bekleniyor. Küçükbaş hayvanlarda durum yine kiloya bağlı olarak değişiyor ve 7 ile 15 bin TL arasında olması tahmin ediliyor. Fiyatların yüksekliğinden şikayet eden üreticiler, satışların azalacağından endişe duyuyorlar. Maliyetlerin düşmesi durumunda et fiyatlarının da ucuzlayabileceğini belirten üreticiler, hayvan ithalatının yerli yetiştiricilere zarar verdiğini ve bu nedenle üretici sayısının giderek azaldığına dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir