Malatya'da İzmir'den Getirilen Gül Fidanları Talep Gören Ürünler Arasında

Malatya'da İzmir'den Getirilen Gül Fidanları Talep Gören Ürünler Arasında
Malatya'da, yeniden yapılanma sürecinde çevre düzenlemesi için talep gören İzmir'den getirilen gül fidanları, en çok ilgi gören ürünler arasında.

Malatya'da deprem sonrası yeniden yapılanma çalışmaları devam ederken, tamamlanan inşaat alanlarında çevre düzenlemesi için kullanılan fidelere olan talep arttı. İlginç bir şekilde, hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte fide satışlarında özellikle gül ürünlerine yoğun bir talep var.

Malatya Fidancılar ve Peyzaj İşletmeleri Sitesi'nde faaliyet gösteren esnaflardan Abdurrahman Karakurt, normal fidan sezonunun sona erdiğini ancak gül fidanı satışlarının devam ettiğini belirtti. Fiyatların ise 100 ila 200 TL arasında değiştiğini ifade etti.

En büyük talep yediveren güllerde

Malatya Fidancılar ve Peyzaj İşletmeleri Kooperatif Başkanı Abuzer Yumrutepe, satışa sunulan gül fidanlarının İzmir'den getirildiğini belirterek,"Güllerimizi ekseri İzmir Ödemiş’ten getiriyoruz. 30’a yakın gül çeşitlerimiz mevcut. Depremler sonrası konteynerlerde yaşayan vatandaşlar konteyner çevrelerinde değerlendirmek üzere gül fideleri alıyor. Fiyatlarımız 100 ile 200 TL aralığında değişiyor. En fazla talep ise İstanbul güllerine yönelik gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir