Maaşlara Yüzde 72 Zam! En Düşük Maaş 29 Bin 460 TL Oldu!

Maaşlara Yüzde 72 Zam! En Düşük Maaş 29 Bin 460 TL Oldu!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, belediye çalışanlarının maaşlarında %72'lik bir artışa gittiğini ifade etti. Çınar, en düşük maaşın 29 bin 460 TL seviyesine çıkarıldığını duyurdu.

Yeşilyurt Belediyesi'nde 696 Sayılı KHK'ya tabi çalışanların maaşlarına %72, kadrolu işçilerin maaşlarına ise %120 artış yapıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapılan zammın ardından en düşük maaşın 29 Bin 460 TL'ye çıktığını belirtti.

Yeşilyurt Belediyesi'nde görev yapan kadrolu işçiler ve 696 Sayılı KHK'ya tabi personeli ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi, Yeşilyurt Belediyesi ile HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. Yapılan müzakerelerin sonucunda, Yeşilyurt Belediye personellerinin ücretleri, sosyal hakları ve ikramiyelerinde önemli iyileştirmeler gerçekleşti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Hizmet-İş Sendika Malatya Şube Başkanı Mustafa Sengir arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde; Yeşilyurt Belediyesi'nde en düşük maaş, sosyal haklar ve ikramiyeler dahil olmak üzere 29 Bin 460 TL seviyesine yükseltildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir