Prof. Dr. Naci Görür Malatya'da

Prof. Dr. Naci Görür Malatya'da
Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde Prof. Dr. Naci Görür, Malatya için deprem uyarısında bulundu, risk olduğunu vurguladı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Malatya Şubesi, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında '6 Şubat Depremleri Anma Konferansı' düzenledi. Konferans, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, konferansta yaptığı konuşmada, "Depremi bitiremeyiz, ama Malatya'da bu kâbusu sona erdirebiliriz" ifadesini kullandı. Malatya'nın depremselliğine odaklanan Görür, "Malatya-Ovacık ve Yedisu Fayı gibi, Malatya'yı etkileyebilecek faylar var. Malatya Fayını doğru düzgün anlamıyorduk, hâlâ da anlamıyoruz" açıklamasında bulundu.

Konuşmasını Belediye Başkanı örneği üzerinden sürdüren Görür, "Malatya belediye başkanı olarak seçildim. Belediye başkanlarının sayısız işi var. Malatya'ya karşı sorumlulukları bulunuyor. Başkan olarak seçildim, Malatya'yı tehdit eden faylar nelerdir? Bunlar nerede, özellikleri nelerdir? Beni başkan olarak seçenlerin can güvenliği bu düşünceye bağlıdır. Bilim insanları, araştırma yapmak için her kapıyı çalıyor, ancak kimse para vermiyor. TÜBİTAK, son zamanlarda destek vermeye başladı. Avrupa Birliği'nden proje yazarak para aldık, araştırma yaptık ve İstanbul'u tehdit eden tehlikeyi ortaya çıkarmak için çaba sarf ettik" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir