Malatya Çarşısı İçin Bitiş Tarihi Verildi!

Malatya Çarşısı İçin Bitiş Tarihi Verildi!
AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, çarşı projesinin hızla geliştiğini belirterek, "Umarım 2025 yılına geldiğimizde tüm esnaf kardeşlerimiz, yeni çarşıda dükkânlarını açmanın mutluluğunu yaşayacak" dedi.

AK Parti Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremin ardından kuyumcu esnafının hasar gören iş yerlerini ziyaret ederek, Yeni Kuyumcular Çarşısı'ndaki incelemelerde bulundu. Taşkın, esnaflarla sohbet edip talep ve istekleri dinledi.

Kent merkezindeki yeni çarşı çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Taşkın, yılsonu gibi kalıcı işyerlerine taşınmaların başlayacağını kaydederek,

“Kuyumcu esnafımızı geçici mekânlarında ziyaret ederek sorunlarını dinliyoruz. Geçici kelimesini özellikle vurguluyorum; Allah’ın izniyle yılsonu gibi buradaki esnaflarımızı kalıcı mekânlarına göndereceğiz. Çarşı projesinin ihale süresi Mayıs 2025’ti. Geçtiğimiz günlerde şehrimize gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ile verimli görüşmeler yaptık. Sayın Bakanımız müjdeyi vererek inşaat süresini 5 ay öne çekti. Biz de bugün bu müjdeyi kuyumcu esnafımızla paylaşıyoruz. Biraz daha sabır inşallah yılsonu, 2025 yılı başında bütün kardeşlerimizi yeni çarşıda anahtarını çevirerek dükkânını açacaktır. Esnaf kardeşlerimizden biraz daha sabır diliyorum“ şeklinde konuştu.

Kalıcı işyerlerine geçiş yapmak için gün sayan kuyumcu esnafı, Bayram Taşkın'a çalışmalarında başarılar dileyerek desteklerini iletti.

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Bayram Taşkın, kuyumcu esnafının ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki geçici ticaret merkezindeki esnafları da ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Taşkın, esnaf ziyaretlerinin ardından Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün ve AFAD İl Müdürü Ali Altıntal'ı da ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir