Malatyalılar Bu Başvuru Yapmayan Kalmasın

Malatyalılar Bu Başvuru Yapmayan Kalmasın
Tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen çiftçilerin son başvuru günü geldi. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıt yenileme işlemi yapmayanlar, desteklerden faydalanma hakkını kaybedecekler.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçileri ilgilendiren önemli bir konuda duyuru yaptı. Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) son başvuru tarihinin yaklaştığını belirten Müdürlük, kayıt yenilemenin e-devlet üzerinden gerçekleştirilebileceği gibi aynı zamanda ilçe tarım müdürlüklerinden de yapılabileceğini bildirdi.

Başvuru yapmayan çiftçilerin herhangi bir tarımsal destekleme ödemesinden faydalanamayacakları vurgulanarak, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için son başvuru tarihi olan 02 Ocak 2024'e kadar ÇKS başvurularını yapmaları gerektiğine dikkat çekildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gerçekleşen açıklamada,

“Tarımsal desteklemelerden çiftçilerimizin maksimum derecede yararlanabilmesi, üretim yapan tüm çiftçilerin ve üretim alanlarının da sisteme dâhil olması önem arz ettiğinden, çiftçilerimizin ÇKS müracaatlarını 02 Ocak 2024’e kadar e-Devlet Kapısı üzerinden veya İlçe Müdürlüklerine bizzat giderek yapmaları gerekmektedir. Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu sistemle çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını herhangi bir kuruma gitmeden e-Devlet Kapısı üzerinden online olarak gerçekleştirebilecek olup, yeni kayıt yaptıracakların ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir.” şeklinde ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir