Kestane Malatya'nın Altınını Geçti

Kestane Malatya'nın Altınını Geçti
Kış aylarının favorisi kestane, pişirilmiş halde kuru kayısının fiyatını aşıyor. Malatya'nın lezzeti kestanenin kilosu, güncel kuru kayısı fiyatını geride bırakıyor.

Deprem bölgesi Malatya'da, kış aylarında sokak tezgahlarında ve evlerde sıkça tüketilen kestanenin bu yılki yüksek fiyatı dikkat çekiyor. Geçen yıllarda 90 lira seviyelerinde olan kestane, bu yıl kilogram başına 200-250 lira bandında satılıyor. Malatya'nın meşhur lezzeti kuru kayısı ise 250 lira civarında alıcı buluyor. Çiğ kestanenin fiyatındaki ciddi artış nedeniyle közde pişirilen kestane kebabının kilosu da 400-500 TL arasında satılıyor. Kışla Caddesi'nde kestanecilik yapan Cumalı Akkoyun, "Kestane fiyatları sıcak ve soğuk hava koşullarını etkiledi. Biz 400 TL'den satıyoruz, ancak bazı esnaf arkadaşlarımız kilosunu 500 TL'den satıyor" dedi.

Deprem sonrası kestane satışı yapan birçok esnafın başka şehirlere gittiğini belirten Akkoyun, vatandaşların az da olsa kestane almaya devam ettiğini ifade etti. Vatandaşlar ise et fiyatlarını geçen kestaneyi, bütçelerine uygun olarak az miktarda aldıklarını belirttiler.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir