Selçuk Geçer ters köşe yaptı! Öyle bir tahminde bulundu ki duyanlar küçük dilini yutacak

Selçuk Geçer ters köşe yaptı! Öyle bir tahminde bulundu ki duyanlar küçük dilini yutacak
Dolar yorumları ile sık sık gündem olan Selçuk Geçer, bu defa ters köşe yaptı. Selçuk Geçer’in altın tahminlerini duyan kuyumcunun yolunu tuttu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve altın yorumları ile konuşulmaya devam ediyor. Dolar’ın 2024’te 45 TL olacağını açıklayan Selçuk Geçer’den bu defa altın fiyatları konusunda şaşırtan tahmin geldi. Selçuk Geçer’in altın tahminlerini duyanlar kuyumcunun yolunu tuttu. Peki altın düşecek mi çıkacak mı? 1 gram altın kaç TL olacak? İşte Selçuk Geçer altın yorumları…

SELÇUK GEÇER’DEN DİKKAT ÇEKEN ALTIN YORUMU

Ekonomist Selçuk Geçer, altın fiyatları hakkında dikkat çeken bir tahminde bulundu. Savaş ortamı ve FED'in politikalarını değerlendiren Geçer, gram altının 2500 TL ile 3000 TL arasında bir değere ulaşabileceğini belirtti. İsrail ve Filistin arasındaki savaşın altın fiyatlarını doğrudan etkilemeyeceğini söyleyen Geçer, ancak ABD'nin İran'a müdahale etmesi durumunda büyük bir savaşın tetiklenebileceğini ifade etti. Bu tür bir savaşın altın fiyatlarına baskı yapabileceğini belirtti ve altının ons fiyatının kısa vadede yükselmesini beklemediklerini söyledi. Ancak faiz beklentileri ve gerilim ortamının devam etmesi halinde, altın fiyatlarının 2300 dolarları görebileceğini tahmin etti.

ALTIN 3000 TL DOLAR 45 TL OLACAK

Geçer ayrıca doların 2023 sonunda 50 TL değerine ulaşabileceğini ifade etti. Bu durumun Türkiye'ye olan etkisini de değerlendirdi ve gerçek enflasyonun yüksek olduğunu ve bu nedenle doların aslında 45 TL civarında bir değere sahip olması gerektiğini belirtti. Dolardaki değer artışının, altın fiyatları üzerinde baskı oluşturacağını ve gram altının 2500 TL ile 3000 TL arasında bir değere ulaşabileceğini vurguladı.

Geçer ayrıca, altın fiyatlarının seçim sonrası dövizi serbest bırakmak zorunda kalınması durumunda yükselmesi olasılığına da dikkat çekti ve altın fiyatlarının ons fiyatlarıyla çarpan etkisi nedeniyle 2500 TL ile 3000 TL arasında olabileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir