TC kimlik numarasına kişi başı 950 TL ödeme tanımlandı! e-Devlet'ten sorgulamayı unutmayın

TC kimlik numarasına kişi başı 950 TL ödeme tanımlandı! e-Devlet'ten sorgulamayı unutmayın
TC kimlik numarası ile hemen bakın. Devlet, kişi başı 950 TL nakit destek ödemesi tanımladı. İşte şartlar ve detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre Aile Destek programı kapsamında ekim ayı ödemeleri başlıyor. T.C kimlik numarasına göre yapılacak olan ödemeler için e-devlet sorgulama ekranı açıldı. Kişi başı 950 TL'lik ödeme hesaplara tanımlandı. Hemen e-devlet'ten sorgulama yaparak adınıza ödeme olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Sosyal yardım ödemeleri Ekim ayında da devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre e-devlet'ten hesaplara 950 TL'lik ödeme tanımlandı. Aile Destek paketi kapsamında verilen ödemeler için az önce yeni açıklama geldi. T.C kimlik numarasına göre hemen e-devlet girişi yaparak ödeme sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Aile destek yardımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde…

AİLE DESTEK PAKETİ EKİM AYI ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla bir yıl daha uzatılan Aile Destek paketi ekim ayı ödemeleri başlıyor. 15 Ekim'den itibaren 4 milyon hanenin hesabına ödemeler tanımlanacak. Her ay olduğu gibi bu ayda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Aile Destek paketi yardımı açıklaması geldi. Yardım miktarı artmaya devam ederken aile destek ödemesi paketinin kapsamı da genişledi. Artık elektrik tüketim desteği de Aile Destek paketi kapsamında sağlanıyor.

aile-destek-paketi-1-001.jpg

E-DEVLET SORGULAMA EKRANINDAN KONTROL EDEBİLİRSİNİZ

Aile Destek paketi kapsamında Ödeme alıp almayacağını öğrenmek isteyenler T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet girişi yaparak ödeme sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. E-devlet kapısı sistemine giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım bilgileri sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Aile Destek paketi ödeme sürecini şeffaf bir şekilde yürüten bakanlık sosyal medya üzerinden de açıklama yaptı. Ekim ayı Aile Destek paketi kapsamında hak sahibi vatandaşlara T.C kimlik numarasına göre 950 TL'lik destek ödemesi tamamlandığı bildirildi. 15 Ekim tarihinden itibaren vatandaşlar PTT'den ya da Ziraat Bankası IBAN numaraları aracılığıyla ödemelerini alabilecek.

Aile Destek paketi kapsamında aynı zamanda çocuklu aileler için 350 TL ile 650 TL arasında çocuk destek bileşeni ödemesi de yapılıyor. Anaokuluna ve Anasınıfına giden çocuğu olan ailelere verilen çocuk destek bileşeni ödemesi için ekstra bir başvuru yapmaya gerek olmuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir